Politologs: Putina meita var kļūt par jauno Kremļa vadītāju

tautaruna.lv 15.oktobris 2022, 11:05
 
Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas politologs Abass Gaļamovs uzskata, ka Krievijas prezidents Putins var apmācīt savu meitu Jekaterinu Tihonovu ieņemt viņa vietu. Pēc eksperta domām, krievi to uztvers ļoti negatīvi.
Gaļamovs min divus iemeslus, kas varētu norādīt uz Putina plāniem, atzīmē ziņu aģentūra UNIAN.

"Pirmkārt, vasarā nez kāpēc viņu sāka mēģināt virzīt amatā. Pagaidām ne pārāk aktīvi, taču viņa tika iecelta amatā, kas liek domāt, ka ir perspektīvas paaugstināšanai. Galvenajā Krievijas uzņēmēju asociācijā viņa tika iecelta par galveno importa aizstāšanas komisijā. Svarīga tēma Krievijas ekonomikai saskaņā ar sankcijām," sacīja politologs.

Krievijā varēs rādīt Tihonovu televīzijā un iedvesmot krievus, ka viņa it kā "glābj ekonomiku". Tas acīmredzami tiek darīts noteikta iemesla dēļ, uzskata Gaļamovs.

"Otrs iemesls: Putins noteikti uzskata sevi par mūsu laika lielāko politiķi. Un viņš nevar nedomāt par varas nodošanu maantiniecei, es vienkārši nevaru iedomāties, ka viņš mierīgi martā skatījās, kā tēvs Turkmenistānā nodeva varu savam dēlam. Skatoties uz šo, viņš atcerējās, kā to darīja arī citi. Un viņam nevar būt tāda doma: "Ja šie muļķi var, tad es, lielākais stratēģis, noteikti to varu," piebilda eksperts.

Jāpiebilst, ka Reuters, Bloomberg un BBC vairākkārt nodēvējuši Jekaterinu Tihonovu par Krievijas prezidenta Vladimira Putina jaunāko meitu. Kremlis šo informāciju oficiāli nav ne apstiprinājis, ne noliedzis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas