Liepnieks pamatīgi kritizē Centrālās vēlēšanu komisijas darbu

tautaruna.lv 4.oktobris 2022, 11:30
 
F64
Politisko notikumu apskatnieks, sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē Twitter kritizējis Centrālās vēlēšanu komisijas darbu. Runa ir par lēno rezultātu apkopošanu un balsu skaitīšanu.

Jāpiebilst, ka vēlēšanu rezultāti tika paziņoti svētdienas vakarā, lai gan iepriekšējos gados tie bija zināmi svētdienas rītā. Liepnieks neslēpa savu sašutumu.

"Bet vēlreiz - CVK, kas tas ir??? ir plkst 15.00 un vēl nav saskaitītas visas balsis??? Kapēc es negulēju visu nakti?," viņš raksta.

Liepnieks uzsver, ka vienmēr ir bijis saskaitīts viss, izņemot dažas ārvalstis, jau ap sešiem, septiņiem rītā.

Tikmēr kāds komentētājs skaidro iemeslu:

"Radio ziņās teica, ka svarīgāka precizitāte nevis ātrums, tāpēc esot ļauts skaitītājiem vakarā iet gulēt un no rīta sākt ar skaidru galvu, to daudzi arī izmantojuši, tāpēc rezultāti kavējoties."

Kā zināms, pēc CVK mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) - 15, Nacionālā apvienība (NA) - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" (P) - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - deviņus mandātus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:05

Jaunākās diskusijas