Kas bija zināms par mūžībā aizgājušā Gorbačova veselības problēmām?

tautaruna.lv 31.augusts 2022, 0:35
 
SCANPIX
""Mihails Gorbačovs šonakt nomira pēc nopietnas un ilgstošas slimības," ziņu aģentūra "Reuters" citē Krievijas Centrālās klīniskās slimnīcas paziņojumu. Tiesa, paziņojumā netika precizēta slimība.

Ir zināms, ka viņš daudzus gadus cieta no diabēta smagā formā. Gorbačova veselība sāka strauji pasliktināties pēc 2010. gada. 2011. gada pavasarī viņam tika veikta sarežģīta mugurkaula operācija, un turpmākajos gados viņš regulāri tika hospitalizēts. 2016. gadā Mihailam Gorbačovam tika uzstādīts elektrokardiostimulators, un viņam tika veikta lēcu nomaiņas operācija kataraktas dēļ. 2019. gadā viņš ilgstoši pavadīja slimnīcā pneimonijas dēļ un no 2020. gada sākuma jau pastāvīgi atradās ārstu uzraudzībā. Šogad viņam periodiski tika veikta hemodialīze, vēsta "odnaminyta.com".

Portāls NRA jūnija beigās rakstīja, ka Mihails Gorbačovs ir nopietni slims ar nieru slimību. Tāpat tika ziņots, ka M. Gorbačovs ir cietis no vairākām veselības problēmām, kas "pasliktinās".

M. Gorbačova fonda pārstāvis Vladimirs Poļakovs izdevumam "Life News" pastāstīja, ka M. Gorbačovs vairākus gadus ārstējis nieru darbības traucējumus.

Mihails Gorbačovs tiks apbedīts Maskavas Novodevičas kapsētā līdzās savai sievai Raisai, pavēstīja ziņu aģentūra "Tass".

Gorbačova sieva Raisa Gorbačova nomira 67 gadu vecumā no leikēmijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:24

Jaunākās diskusijas