"Katastrofa!" Sieviete pastāsta par sliktu pieredzi ar Ukrainas bēgļiem

tautaruna.lv 31.augusts 2022, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Lielbritānijas iedzīvotāja Klāra Magvaira pastāstīja par savu pieredzi, uzņemot bēgļu ģimeni no Ukrainas. Savu lēmumu viņa nodēvēja par "katastrofu".

Kā pastāstīja 54 gadus vecā vientuļā māte, kura īsi pirms Covid-19 pandēmijas zaudēja savu vīru, viņa sniedza patvērumu ukrainietei un viņas meitai. Pēc sievietes teiktā, bēgle darbā pelnījusi aptuveni 700 mārciņu mēnesī (apmēram 820 eiro), aptuveni tikpat viņai izmaksāts bērnu pabalstu veidā.

Tajā pašā laikā Magvaira bija spiesta bēgļiem atbrīvot divas guļamistabas, “vest viņas visur”, tostarp pie ārstiem, kā arī doties kopā ar viņām uz Polijas lielveikalu, jo ukraiņu sievietes “neēda britu ēdienu”. Turklāt vieses atteicās ar viņu pastaigāties ar suņiem, kopā ēst un "pat dzert ūdeni vai kafiju".

"Sliktākais ir tas, ka pēc visa, ko mēs sagatavojām, pēc tam, kad atvērām viņām savu māju, mēs nesaņēmām nevienu pateicības vārdu. Viņas negrasījās integrēties un nesaprata, cik svarīgi ir būt pateicīgam. Tas bija briesmīgi."

Magvaira sacīja, ka pēc visa pārdzīvotā viņa jūtas "nenovērtēta un pilnībā izmantota", solot "nekad vairs" neiesaistīties bēgļu shēmā. Viņa savu pieredzi nosauca par "katastrofu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas