Konflikts Ukrainā: Pabriks vēršas pie Latvijā dzīvojošajiem krieviem

tautaruna.lv 25.aprīlis 2022, 13:09
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks mikroblogošanas vietnē Twitter uzrunājis krievvalodīgos Latvijas iedzīvotājus.

Kā raksta Pabriks, viņam ir vēlējums Latvijā dzīvojošiem krieviem.

"Vēlējums Latvijā dzīvojošiem krieviem: diemžēl, Krievijas iebrukums Ukrainā met ēnu uz visu krievisko. Lūdzu, esiet pilsoniski aktīvi, palīdziet ukraiņu bēgļiem, ziedojiet Ukrainas atbalstam, turpiniet nosodīt Krievijas agresiju, noliedziet Z režīmu. Tas ir svarīgi mums visiem," raksta Pabriks.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi - Pabriku par viņa teikto gan kritizē, gan uzslavē.

"Labi, ka kāds valstsvīrs uzrunā, šeit var redzēt, cik talu no valdības ir krievu infotelpā dzivojošs vēlētajs. Pirmo reizi redzu ,ka tiek uzrunāti. Visu cieņu. Propogandas kanali gan visu laiku uzrunā,tos, kas klausās!"

"Pabrika kungs aizmirsa pateikt, ka krieviem būtu jāpiedalās arī Pārdaugavas kauna staba nomontēšanā. Jeb vismaz viņiem jāizrāda, ka viņi arī to vēlas."

"Aizsardzības(!!!) ministrs aicina LV 5.kolonnu maskēties aiz Ukrainas atbalsta izkārtnēm! Kad šamie ar puķēm sagaidīs denacificētājus, kungs, lopu vagonā sēdot, brīnīsies: "Kā tad tā? Tik draudzīgi taču dzīvojām!"

Iepriekš vēstījām, ka Saeimā debatēs par Latvijas aizsardzības budžeta palielināšanu aizsardzības ministrs Artis Pabriks norādīja - ja vēlamies novērst nākotnes karu, tad Ukrainai patlaban notiekošais karš ir jāuzvar.

Politiķis skaidroja, ka Krievijas uzbrukums Ukrainai noticis bez jebkāda iemesla, bet attaisnojot savas impēriskās ambīcijas. Šis karš izmaina drošības situāciju Eiropā un visā pasaulē, tomēr Krievija ar šo uzbrukumu ir pārrēķinājusies, cerot uz rietumu vienotības sašķelšanu.

Situācija ir pagriezusies otrādi, jo daudzas valstis karš ir konsolidējis, pārliecināts Pabriks. Vienlaikus parādījušies gan patiesie Ukrainas atbalstītāji, gan nedaudz vājāki atbalstītāji, kas ar atbalstu minstinājušies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas