Vecāki Latvijā ceļ trauksmi soctīklu reklāmas dēļ; kas tajā teikts?

tautaruna.lv 25.aprīlis 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jau vairākkārt apspriesto, parasto smēķu aizvietotāju-“saltiņu” reklamēšana sociālajās vietnēs uztrauc vecākus, tādā veidā piesaistot pastiprinātu uzmanību tieši nepilngadīgo vidū, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Lai arī Valsts policijā par šo ierakstu Facebook nav saņemta nekāda informācija, taču pēc raidījuma iesaistes jau ir uzsākta resoriskā pārbaude.

Dace Zemgale
Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve
"Tā ir likuma pārkāpšana, jo, pirmkārt, tabakas izstrādājumu reklāma ir atļauta tikai izdevumos, kuri paredzēti komersantiem, kas nodarbojas ar šo izstrādājumu tirdzniecību. Otrkārt, bērnu tiesību aizsardzības likumā ir noteikts, ka bērns nedrīkst smēķēt."

Neapšaubāmi jauniešus pievilina e cigarešu daudzveidīgā garšu palete, turklāt Veselības inspekcija nāk ar pozitīvu ziņu vecākiem-ministrijā pašlaik tiek izskatīts likumprojekts, lai ierobežotu dažādo aromātu pieejamību smēķēšanas ierīcēm!

Veselības inspekcijā norāda, ka šīs e-cigaretes ir pat ļoti toksiskas veselībai, ņemot vērā uz iepakojuma esošos brīdinājuma simbolus, kuri tur neatrodas tāpat vien!

Maija Rumpētere
Veselības inspekcijas pārstāve

"Nikotīna koncentrācija e-cigarešu šķidrumā nedrīkst pārsniegt 20mg/ml. Ja šī koncentrācija ir tik liela, maisījums ir bīstams cilvēku veselībai. Tad, ja galvaskauss ar sakrustotiem kauliem atrodas uz e-cigarešu iepakojuma, ir jāņem absolūti nopietni, jo norāda par bīstamību veselībai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:21

Jaunākās diskusijas