Kāpēc briti nopietni gatavojas Elizabetes II bērēm?

tautaruna.lv 25.aprīlis 2022, 5:00
 
AFP/Scanpix/LETA
Medijs The Sun raksta par sēru plāna detaļām karalienes Elizabetes II nāves gadījumā.

Kā ziņots ne reizi vien, pēdējā gada laikā 95 gadus vecās Elizabetes veselība ir ievērojami pasliktinājusies. Un pēc nesenās saslimšanas ar Covid-19 viņa veselības apsvērumu dēļ ir spiesta atteikties no publiskas uzstāšanās. Vienīgais izņēmums bija karalienes dalība pagājušā gadā mirušā vīra prinča Filipa piemiņas pasākumā.

Un briti tagad nevar ignorēt iespēju, ka monarhs jebkurā brīdī var pamest šo pasauli, kam viņiem ir jābūt gataviem. Un, lai gan neviens nevēlas tuvināt šo notikumu, kā kļuvis zināms, uzsākta paplašināta programma, lai sagatavotos monarha bērēm, raksta The Sun.

Par vienu no gaidāmā rituāla detaļām izdevumam pastāstīja amatpersona, Baznīcas zvanu padomes vadītāja Vikija Čepmena. Viņa sacīja, ka jau ir sākusies gatavošanās sēru zvanu zvanīšanai baznīcās visā Lielbritānijā, kas iezīmētu monarha nāvi. Fakts ir tāds, ka karaļa vai karalienes nāves gadījumā baznīcas zvani nedrīkst zvanīt kā parasti, bet gan apslāpēti. Lai to izdarītu, katram zvanam tiek uzlikti speciāli ādas "kupoli". Un būs vajadzīgs milzīgs skaits šādu "kupolu", lai tos nodrošinātu visām baznīcām. Un tā kā valstī ir ļoti maz uzņēmumu, kas ražo šādus produktus, visa pasūtījuma izpilde prasīs laiku. Tāpēc ražotājiem ir jēga pasteigties.

Tāpat medijs raksta, ka apdomīgie briti jau sen ir sākuši izstrādāt ārkārtas rīcības plānu Elizabetes nāves gadījumā, kura jau sen ir pārkāpusi 90 gadu robežu.

Saskaņā ar šo plānu troņmantniekam princim Čārlzam būtu jāziņo par bēdīgo notikumu. Un karaliskās ģimenes oficiālā lapa, kurā tiks paziņots, ka Elizabete ir aizgājusi mūžībā, kļūs melna. Tad karogi pie valsts iestādēm visā valstī tiks izkārti pusmastā. Un tad būs valsts mēroga klusuma brīdis. Un tad britiem tiks dota iespēja atvadīties no karalienes. Un tikai pēc tam, noteiktajā laikā un pēc stingri izstrādāta scenārija, notiks bēres.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas