Zināms, kas Makronam Latvijā garšoja visvairāk

Viktorija Gabrjuna 7.oktobris 2020, 9:20
 
TV tiešraides ekrānšāviņš
Pavārs Mārtiņš Rītiņš, kuram bija uzticēts vizītes laikā gādāt par maltīti Francijas prezidentam Emanuelam Makronam, atklāj, ka Makrons bijis sajūsmā par viņam pagatavoto ēdienu, vēstīts Jura Vaidakova materiālā "Ar ko Latvijā baroja Francijas prezidentu" izdevumā "Kas Jauns".

Rītiņš atklāj, ka ēdienkarti augstajiem viesiem izdomā pats, tiesa gan ņemot vērā sarakstu ar produktiem, kurus viesi neēd.

Viņam gan ir viens galvenais noteikums - ēdienu gatavošanā tiek izmantoti Latvijas produkti.

Tā Makrons Latvijā baudīja karsti kūpinātu akmens pleksti, kūpinātu Baltijas jūras lasi, smiltsērkšķu sorbetu, teļa gaļu ar Francijas sieru un šķiņķi, staltbrieža fileju, Latvijas dārzeņus, franču pīrāgu latviskajā versijā.

Desertā Francijas prezidents baudīja cigoriņu saldējumu, savukārt dzērienos piedāvāts Abavas dzirkstošais rabarberu vīns, Rīgais melnais upeņu balzams un Līgatnē darinātais ābolu ledus vīns.

"Protams, ka Francijas prezidentu ar vīnu pārsteigt būtu grūti, taču šis Līgatnē darinātais dzēriens Makronu patiešām patīkami pārsteidza," pauda Rītiņš.

Tāpat Mārtiņš piebilda, kad viņš tika iepazīstināts ar Makronu personīgi, Francijas prezidents ļoti augstu novērtēja Rītiņa sagatavoto maltīti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas