Raimonds Pauls atklāj laimīgas laulības noslēpumu

Lelde Veinberga 3.oktobris 2020, 9:45
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Žurnālista Armanda Tripāna sarunu raidījumā "Rezervēts" latviešu komponists, pianists Raimonds Pauls atklājis ilgas un laimīgas laulības noslēpumu.

Maestro atzīst, ka viņam ir palaimējies, ka ģimenē nav bijuši lieli strīdi un savstarpēji konflikti. Viņa un sievas Lanas laulība tuvojas jau 60. gadadienai, kas arī pēc komponista domām ir ievērojams laiks, jo ne visām laulībām ir tik garš mūžs.

"Atklāti runājot, tā lielākā māksla ir pieklusēt," atzīst Raimonds Pauls, kurš aicina labāk aiziet prom uz brīdi, ja strīdā jūtama spriedze, jo vārds pa vārdam var novest pie kā nopietnāka. Tāpat komponists atzīst, ka daudz kas atkarīgs no abu raksturiem.

Raimonds Pauls ar sievu Svetlanu apprecējās 1962. gadā un abiem ir kopīga meita Anete.

"Mēs aizgājām uz reģistrāciju Pārdaugavā. Divatā. Un reģistratore prasīja, kur mūsu liecinieki. Nav. Vajagot divus. Labi, pasauca sētnieku, un pati tad būšot otrā. Parakstījāmies. Iznācām ārā, saskaitījām naudu, nemūžam neaizmirsīšu - rublis trīsdesmit deviņas kapeikas. Mazākā, divsimt piecdesmit gramu, kortelīša cena - rublis četrdesmit deviņas. Kinobiļete maksāja piecdesmit kapeikas, nopirkām divas. Dzirnavu un Suvorova ielas stūrī varēja dabūt eļļā ceptus pončikus: trīs kapeikas maksāja tukšie, piecas - ar «povidlu». Tāds mums bija tas 31. augusts pirms piecdesmit gadiem," 2012. gadā atzina komponista sieva Lana, kad pāris svinēja zelta kāzas.

Ojārs Raimonds Pauls (84) ir latviešu komponists, pianists, politiķis, bijis vairāku Saeimas sasaukumu deputāts. Pauls ir viens no visu laiku populārākajiem Latvijas komponistiem, viņš ir rakstījis mūziku tādiem izpildītājiem kā Viktors Lapčenoks un Nora Bumbiere, Ojārs Grinbergs un Margarita Vilcāne, Valērijs Ļeontjevs, Laima Vaikule, grupām "Credo" un "Remix".Pauls ir sarakstījis mūziku vairākiem mūzikliem, 3 baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, no kurām slavenākās ir "Vella kalpi", "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", "Dāvana vientuļai sievietei", "Teātris", "Ilgais ceļš kāpās" u.c., kā arī daudzām teātra izrādēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas