Daudzi uzskata, ka ābolus, tāpat kā citus augļus, var ēst bez ierobežojumiem, taču Ginsburgs uzskata, ka limits tomēr ir nepieciešams.
"Ja cilvēks apēdīs vairāk nekā kilogramu saldo augļu dienā, tad organisms saņems pārāk daudz fruktozes. Tāpat āboli lielos daudzumos var būt bīstami, ja tos ēd ar produktiem, kuros ir daudz cietes," pauž dietologs.
Lieta ir tāda, ka skābe un citas vielas, ko satur āboli, veicina ātru cietes sadalīšanos, kas atrodama, piemēram, rīsos. Piemēram, ja āboli tiek ēsti kopā ar rīsiem, tad organismams varētu saskarties ar lielu cukuru slodzi. Tas var izraisīt metabolisma sindroma attīstību, kas ir diabēta un aptaukošanās faktors.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.