VIDEO: Ēdiens Rīgas skolā pārsteidz gan skolēnus, gan direktoru

tautaruna.lv 3.oktobris 2020, 16:08
 
Lauris Aizupietis/F64
Raiņa vidusskolas audzēkņiem, tāpat kā citiem skolēniem galvaspilsētā, pienākas brīvpusdienas, taču šajā mācību gadā ēdināšanas uzņēmums visus pārsteidzis, jo nu siltais ēdiens tiek aizstāts ar savdabīga satura pārtikas paku, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Skolēnu pārtikas pakas sastāv no litra piena, brokastu pārslām, maizes standziņām, diviem 115 gramus lieliem jogurtiem, sausiņiem, kā arī 300 mililitru sulas.

Ēdinātājs paredzējis ar iepriekš minētajiem pārtikas produktiem aizstāt piecas pilnvērtīgas pusdienas.

”Kad man pateica, kas ir tajā paka, izdomāju, ka neņemšu. Kāpēc lai es kaut ko tādu ēstu?” retoriski vaicā skolniece Paula.

Skolas direktors norāda, ka esot veicis pārrunas ar ēdinātāju, taču labāku piedāvājumu neesot saņēmis.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā tikai no raidījuma “Bez Tabu” uzzina par izveidojušos situāciju Raiņa vidusskolā un pēc raidījuma intereses tiek meklēts finansējums, lai skolēniem piegādātu siltu maltīti katru dienu.

”Baltic Restaurants” (darbojas arī ar zīmolu ”Daily”) valdes loceklis Guntis Bredovskis raidījumam norāda, ka uzņēmums labprāt turpinātu Raiņa vidusskolas skolēnus ēdināt līdzšinējā kārtībā. Par viena skolēna pusdienām ēdinātājs saņem 1,17 eiro (bez PVN). Bredovskis norāda, ka jau minētās pārtikas pakas esot bijušas optimālākā alternatīva.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:06

Jaunākās diskusijas