Aija Dzērve pirmo reizi komentē savu atlaišanu no Dailes teātra

Viktorija Gabrjuna 8.septembris 2020, 11:30
 
F64
Aktrise Aija Dzērve Dailes teātrī pavadīja 21 gadu un šajā pavasarī uzzināja, ka štata vietas teātrī viņai vairs nav. Aija ilgi klusēja, bet nu beidzot nolēmusi komentēt notikušo, vēstīts Evijas Kalnbērzas, Gitas Vīksnes materiālā "Grūti saprast, kuri vairs ir savējie" izdevumā "Privātā Dzīve".
Aija atzīst - atbrīvošana no štata vietas viņu pārsteigusi nesagatavotu, pie tam ziņa tika nodota pa telefonu, pēc Dzērves teiktā, nekorekti un negaidīti.

Lai gan Aija pauž pateicību par piedzīvotajām izrādēm, par draudzību ar kolēģiem, zināšanām un prasmēm, ko ieguva Dailes teātrī, viņa neslēpj, ka aizejot rūgtums tomēr ir.

"Vienmēr centos turēt godā savstarpēju cieņu, skolotāju iemācītos ideālus, Dailes tradīcijas un pēctecību. Šobrīd ir skaidrs, ka šim jaunā vadītāja un viņa padomdevēju lēmumam nav nekāda sakara ar iepriekš minēto un katra aktiera profesionalitāti, varēšanu un viņa devumu mākslā," pauž Aija.

Dzērve pauž neizpratni, ka, no vienas puses, notika štatu samazināšana un ilggadējie aktieri no Dailes teātra tika atlaisti, bet tajā pašā laikā teātrī jau redzamas jaunas sejas.

Pagaidām jaunas darba attiecībās Dzērve vēl nav stājusies, esot gan vairāki piedāvājumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas