Pabeigta traģiskā Ivana lieta; sods - piespiedu darbs

Lelde Veinberga 8.septembris 2020, 19:37
 
Alnis Stabule/F64 Photo Agency
Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeigts šovasar prokuratūrā nodotais kriminālprocess saistībā ar 2017. gada vasarā Liepājā pazudušo piecus gadus veco Ivanu Berladinu, kuru pēc pusotras nedēļas ilgas meklēšanas meža masīvā Dubeņos atrada mirušu, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Prokuratūras pārstāve Una Rēķe ”Kurzemes Vārdam” pavēstīja, ka apsūdzētā persona - zēna tuviniece - atzinusi savu vainu Krimināllikuma 174. panta otrajā daļā noteiktā noziedzīgā nodarījuma (cietsirdība pret mazgadīgo) izdarīšanā un viņai piespriests piespiedu darbs. Sodītās personas radniecības pakāpi ar zēnu prokuratūra gan neatklāj.

Portāls vēsta, ka saistībā ar šo traģēdiju atsevišķi izdalīts vēl viens kriminālprocess pret citām personām, ko policija turpina izmeklēt. Šī lieta ierosināta pēc Krimināllikuma 141. panta otrās daļas, proti, par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības, vecuma, slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas