Bijušais darbinieks un brīvprātīgie atklāti runā par notiekošo Bruknas muižā

tautaruna.lv 8.septembris 2020, 12:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Šobrīd viens no publiski apspriestākajiem tematiem ir notiekošais Bruknas muižā esošajā "Kalna svētības kopienā", kuru vada priesteris Andrejs Mediņš. Televījas kanāla LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" uzrunājis kopienas brīvprātīgos un bijušo darbinieku, kuri dalījās ar savu pieredzi.

Raidījums uzrunājis jaunieti Reini, kurš atzīst, ka kopienā nonācis pēc grūta dzīves posma, bet šeit iemācījies stādāt un apguvis jaunas prasmes.

Kā norāda "Aizliegtais paņēmiens", par visiem darbiem allaž bijuši nosprausti termiņi. “Tagad ir tā situācija tik asa, ka tas darbs jāpadara 11 mēnešu laikā. Uz Pēterdienu jābūt gatavam un - ko jūs te čammājieties, vajag uzreiz tā sakoncentrēties. Un cits vienkārši palaižas, un tad viņš stingrāk paņem. Tas ir viss,” atklājis brīvprātīgais.

Brīvprātīgie arī atklāj, ka, lai gan darbs ir grūts, pret viņiem izturas labi, bet zēni, pret kuriem izrādīta lielāka stingrība, bija to pelnījuši, jo bijuši "slinki" un nebija raduši pie darba.

Šobrīd gan Bruknā esot "klusāks", jo jaunieši tur vairs neatrodoties.

Bijušais kopienas darbinieks Agris Lielbārdis ar Bruknu ir saistīts 12 gadus. Savulaik kopienā viņš centies tikt galā ar atkarībām un sakārtot savu dzīvi. Vēlāk šeit gan ciemojies, gan dzīvojis un pēdējos gadus arī strādājis kopienas dibinātajā Bārbeles zēnu pamatskolā. Šogad vasarā viņa darba līgums beidzies un viņš vērtē, ka kopiena un tās jēga faktiski esot izzudusi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas