Anna Rozīte atklāj 8 lietas, ko ievēro, lai labāk izgulētos

tautaruna.lv 26.augusts 2020, 19:00
 
Edmunds Brencis/F64
TV šovu un pasākumu vadītāja Anna Rozīte savā Instagram profilā atklājusi 8 pamatprincipus, ko ievēro, lai gūtu kvalitatīāku miegu.

Kā norāda Anna, to, kāds būs nākamais rīts un pat diena, lielā mēra nosaka tieši mūsu paradumi iepriekšējā vakarā. "Un ka nekvalitatīvs miegs ir saistīts ar dažādām veselības problēmām: pazeminās imunitāte, pasliktinās kognitīvās spējas, atmiņa, palielinās emocionalitāte un stresa līmenis, arī var pieaugt svars utt.," norāda Rozīte.

Viņa uzskaita 8 pamatprincipus, kas palīdz gūt kvalitatīvu miegu:


"1. Miega režīms. Ejiet gulēt un celieties katru dienu vienā laikā (arī brīvdienās). Un domāju, ka nevienam nav noslēpums, ka visveselīgāk ir iet gulēt līdz 22:00 un gulēt vismaz 7-8 stundas (bērniem vairāk, protams!)


2. Lai Jūsu gulta ir tikai miegam. Neskatieties tajā TV, nerunājiet pa telefonu utt. Un kopumā ekrānus nav vēlams lietot 2-3 stundas pirms gulētiešanas, labāk klausīties kādu relaksējošu mūziku vai palasīt grāmatu. Izmantojiet brilles, kas bloķē ekrānu zilo gaismu. Lejuplādējiet lietotni, piemēram, f.lux, lai bloķētu zilo gaismu datorā. Instalējiet lietotni, kas bloķē zilo gaismu viedtālrunī. Varbūt kāds vēl var padalīties ar šo aplikāciju idejām?

3. Izvairieties no kofeīna, alkohola, lielām fiziskām slodzēm (lai arī atbilstošas fiziskās aktivitātes dienas laikā ir labvēlīgas miegam) un smaga ēdiena īsi pirms gulētiešanas.

4. Pirms iet gulēt, izvēdiniet guļamistabu un radiem pilnīgu tumsu."

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:20

Jaunākās diskusijas