Anna Rozīte atklāj 8 lietas, ko ievēro, lai labāk izgulētos

tautaruna.lv 26.augusts 2020, 19:00
 

2 / 2

Edmunds Brencis/F64


"5. Dienas laikā pavadiet laiku saules gaismā. Dabiska saules gaisma dienas laikā palīdz saglabāt veselīgu diennakts ritmu. Tas uzlabo dienas enerģiju, kā arī nakts miega kvalitāti un ilgumu.

6. Esiet piesardzīgi ar diendusām. Ja Jūs dienas laikā guļat pārāk ilgi vai pārāk tuvu vakaram, tas var izjaukt miega grafiku un apgrūtināt gulēšanu naktī. Labākais laiks diendusai ir īsi pēc pusdienām agrā pēcpusdienā, un labākais nap ilgums ir apmēram 20 minūtes.

7. Relaksējieties pirms gulētiešanas. Nerisiniet konfliktus, neskatieties/nelasiet satraucošas ziņas. Klausieties relaksējošu mūziku, mantras, meditācijas, lasiet grāmatu, ieiejiet vannā, meditācija, dziļa elpošana un vizualizācija arī ir labi palīgi miegam.

8. Ja neizdodas iemigt, skaitiet ieelpas un izelpas. No 1-10. Ieelpa - izelpa = 1, nākamā ieelpa - izelpa = 2 un tā līdz 10 un tad atkal no 1...," padomus sniedz Anna.

Jau vēstīts, ka miegainība dienas vidū, trausls miegs, grozīšanās naktī un bezmiegs - šie ir tikai daži aspekti, kas var norādīt, ka ciešat no kvalitatīva miega trūkuma. Miega režīma traucējumi var būt ikvienam, taču biežāk tie piemeklē gados vecākus cilvēkus, kuriem jau ir kādas veselības problēmas.

Jau iepriekš Rozīte, viesojoties kanāla STV Pirmā! sarunu raidījumā "Starp mums runājot", uzsvēra, cik liela nozīme ir miegam viņas dzīvē. "Ja es aizeju gulēt stundu vēlāk, nekā man vajadzētu, nākamā diena man ir krietni sliktāka, un tā dēļ, protams, cieš arī mani tuvie. Jo ja es jūtos slikti, tas būtu viens, bet tas, ka viņi no tā cieš, tas jau nav forši," izteicās Rozīte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas