Pecolli lūdz līdzcilvēku palīdzību, veidojot Baltijā vienīgo iluzionisma teātri un muzeju

tautaruna.lv 26.jūnijs 2020, 16:25
 
Latvijā un citviet pasaulē iemīļotie iluzionisti Dace un Enriko Pecolli ar sabiedrības atbalstu vēlas izveidot iluzionisma teātri un muzeju Mystero, kāda pašlaik nav ne Baltijas, ne Ziemeļeiropas valstīs. Pašlaik norit intensīvs darbs un atvēršana tiek plānota šī gada 24.oktobrī. Sabiedrības atbalsts ir svarīgs, lai šī iecere piepildītos.
Iluzionisti Pecolli izsaka lielu pateicību katram ziedotājam, kas līdz šim ir atbalstījuši iluzionisma teātra un muzeja izveidi. Viņi uzsver, ka tieši pateicoties sabiedrības atbalstam, sapnis par teātra un muzeja Mystero izveidi no sapņa kļūst par realitāti.

„Šobrīd piedzīvojam vēsturisku mirkli - tiek veidota jauna sabiedriska vieta ģimenēm Latvijas kultūras kartē. Ikvienam sabiedrības loceklim, gan arī Latvijas uzņēmējiem ir iespēja kļūt par daļu no šī projekta, sniedzot savu atbalstu un kopīgiem spēkiem īstenot šo ieceri. Darbi raiti rit uz priekšu, bet kārtējiem izdevumiem vēl joprojām ir nepieciešams atbalsts,” uzsver Dace Pecolli.

Teātris tiek veidots bijušā kino "Liesma" telpās Rīgā, Torņkalnā blakus Bērnu slimnīcai. Tas tika uzcelts 1930.gadā kā kino, teātra, cirka, koncertu un citu izklaides pasākumu vieta. Īstenojot ieceri, šī ēka piedzīvos jaunu elpu un atkal pildīs sākotnējam mērķim radīto funkciju.

Muzeja pamata ekspozīcijā būs Pecolli ģimenes 25 gadus krātā burvju skatuves mākslas priekšmetu, atribūtikas, plakātu un interaktīvo ilūziju objektu kolekcija, kurā senākie eksponāti ir pat no 18 gs. sākuma. Nozīmīga izstādes sadaļa būs arī iluzionisma skatuves mākslas vēsture Latvijā. Izstādes būtiska sadaļa būs veltīta arī izglītojošajiem materiāliem, kas veicinās apmeklētāju, jo īpaši bērnu fantāziju.

„Savā 25 gadus profesionālajā skatuves darbībā sajutām, ka vēlamies uzdāvināt Latvijai ko paliekošu. Esam uzstājušies 79 dažādās valstīs, saņēmuši prestižo Merlin award (līdzvērtīga Oskaram kino jomā), kā labākā izrāde ģimenēm Amerikā 2018.gadā. Mēs esam režisējuši Soču paraolimpiādes noslēguma ceremoniju. Pieredzes ir patiešām daudz un esam nolēmuši to ieguldīt Latvijas kultūras dzīvē. Mēs vēl joprojām ticam, ka cilvēkiem ir nepieciešama tāda vieta, kur brīnīties, kur sajust interesantu atmosfēru un iemācīties ko jaunu,” saka Dace Pecolli.

Šobrīd ikvienu, kurš jūt līdzi iecerei un vēlas, lai tā tiktu īstenota, Pecolli aicina sniegt atbalstu ēkas fasādes un gleznojumu veidošanai, apgaismojuma ierīkošanai, teātra skatuves izbūvei, skatuves mehānismu un priekškaru iegādei un uzstādīšanai, mākslinieku ģērbtuves izveidei, stikla vitrīnu iegādei ekspozīcijas izvietošanai un antīku lielizmēra plakātu ierāmēšanai, kā arī vides pielāgošanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Vislielāko popularitāti līdzšinējo atbalstītāju vidū ir ieguvusi teātra “krēslu adopcija”. Krēslus jau ir adoptējuši daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki. “Adoptējot krēslu” uz krēsla aizmugures zelta plāksnītes tiek iegravēts ziedotāja vārds vai uzņēmuma nosaukums.

Ziedotājiem ir iespēja tikt iemūžināties uz ēkas fasādes, kā arī katra ziedotāja vārds būs iegravēts, un plāksnītes ar ziedotājiem tiks izvietotas telpās atbilstoši izvēlētajam ziedojuma mērķim. Tādējādi ikviens, apmeklējot teātri un muzeju, varēs iepazīties ar cilvēkiem un uzņēmumiem, kuri atbalstījuši liela brīnuma tapšanu, lai mazie un lielie brīnuma mirkļi rastu savu mājvietu Rīgā un ielīksmotu lielus un mazus skatītājus.

Vairāk par projektu lasiet šeit.

Atbalstīt projektu iespējams šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas