Dziedātāju Mārtiņu Ruski pamatīgi sadusmo Pārgaujas novada domes rīcība

tautaruna.lv 29.maijs 2019, 17:20
 
F64
Dziedātājs Mārtiņš Ruskis sociālā tīklā Facebook raksta par kādu situāciju Pārgaujas novada, kas viņam šķiet neloģiska.
Ruskis pauž neizpartni saistībā ar Straupes galvenās bibliotēkas pārcelšanu uz mazākām telpām, nekā ir patlaban.

"Cienījamā Pārgaujas novada dome, vai tiešām jūs uzskatāt, ka ir prātīgi pārvietot Straupes galveno bibliotēku no 170kvm lielām telpām uz 40 kvm? 2/3 no grāmatām nāksies nodot makalatūrā, lieki piebilst, ka bibliotēkas vadītāja Gunta ļoti aktīvi veido arī kultūras dzīvi šajās telpās, ļoti bieži aicinot tur uzstāties sabiedrībā zināmus cilvēkus, piemēram - Ieva Akurātere, Edgars Pujāts, Kristaps Rasims, Juris Hiršs un citi, arī es pats tur esmu sniedzis savu koncertu piepildītās telpās.

Kā to būs iespējams darīt jūsu iecerētajā vietā, nelielajā telpā, Straupes sporta zālē? Es varu saprast, ka paši bibliotēku neapmeklējat un grāmatas nelasat, bet varu, roku liekot uz sirds, apgalvot, ka Straupes bibliotēka manu bērnību ir piepildījusi ar grāmatām un zināšanām un, joprojām, kad iegriežos savā dzimtajā pusē, apmeklēju bibliotēku, lai samainītu lasāmvielu! Kādā veidā jūs veiksiet atlasi - ko atstāt, ko nodot pārstrādei? Kā esat iedomājušies organizēt bibliotēkas apmeklējumus brīdī, kad sporta zāles telpas izmanto skolēni? Man būtu vēl ļoti daudz jautājumu, ko jums uzdot, bet galvenais, gribētu lūgt nesasteigt šo lēmumu par telpu maiņu, līdz brīdim kamēr nebūsiet atraduši piemērotāku vidi cilvēku izglītošanai un pietiekami plašas telpas, lai tajās varētu dzīvot grāmatas!" raksta Ruskis.

Tikmēr komentāros cilvēki iesaka Mārtiņam sazināties ar domes pārstāvjiem personīgi, kā arī, iespējams, var iesaistīt vietējos iedzīvotājus, lai situāciju atrisinātu.

Mārtiņš Ruskis bija radio Capital FM ētera cilvēks, mūziķis un vairāku dziesmu autors.


Mārtiņš piedaloties LNT TV šova "OKartes skatuve" abās sezonās, gan grupas 4 vēji sastāvā, gan kā solists, šova otrajā sezonā uzvarēja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:54

Jaunākās diskusijas