Zviedrijas princis Karls Filips atklāti paziņojis kādu savu noslēpumu

tautaruna.lv 28.oktobris 2018, 18:47
 
SCANPIX
Zviedrijas princis Karls Filips, kurš pirms pieciem gadiem kādas uzrunas laikā stostījies laikā, kad bija jānosauc sporta sacensību uzvarētāja vārds, nācis klajā ar atklātu paziņojumu par to, ka viņš cieš no disleksijas, vēsta "Daily Mail."

Starptautiskā Disleksijas asociācija disleksiju definē, kā "neirobioloģiskas izcelsmes specifisks mācīšanās traucējumus. To raksturo grūtības precīzi un/vai tekoši izlasīt vārdus un vājas pareizrakstības prasmes. Šīs grūtības parasti nosaka deficīts fonoloģiskajās prasmēs. Lasīšanas grūtības bieži ir negaidītas, salīdzinot ar citām cilvēka kognitīvajām spējām un labu, vecumam atbilstošu apmācību. Disleksijas sekundārās sekas var ietvert grūtības saprast lasīto un samazinātu lasīšanas pieredzi, kas savukārt ietekmē vardu krājuma attīstību un vispārējās zināšanas," mājaslapā "disleksija.lv" norādījusi dr.philol.Eva Birzniece.

Pēc notikušā viņš izveidojis pat speciālu fondu cilvēkiem, kuri cieš no šādiem traucējumiem.

Arī Zviedrijas princis Karls Filips norādījis, ka pēc neveiklā brīža uzrunas laikā viņam bijis sāpīgi lasīt dažādus komentārus par sevi. Šī iemesla dēļ viņš nolēmis atklāti paziņot par to, ka cieš no disleksijas.

Pēc notikušā viņš izveidojis pat speciālu fondu cilvēkiem, kuri cieš no šādiem traucējumiem.

Tikmēr viņa sieva, 33 gadus vecā princese Sofija norāda, ka ir grūti redzēt savu vīru neizmantojam visu viņa potenciālu, tikai tāpēc, ka šo problēmu dēļ viņš šaubās par publiskām uzstāšanās reizēm. Tiesa, pēdējo divu gadu laikā situācija nedaudz uzlabojusies, un nu viņš pat saviem bērniem katru vakaru lasot priekšā pasakas.

Pāris apprecējās 2015.gadā. Viņu laulībā dzimuši divi bērni- divus gadus vecais Aleksandrs un gadu vecais Gabriels.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas