Skrastiņš nopietni apsver domu iet prom no teātra

tautaruna.lv 28.oktobris 2018, 14:08
 
Oksana Džadana/ F64 Photo Agency
Šonedēļ pirmizrādi piedzīvoja Dāvja Sīmaņa spēlfilma "Tēvs nakts". Tā ir filma, kas stāsta par latvieti Žani Lipki un viņa ģimeni, kas Otrā pasaules kara laikā no nāves izglāba vairāk nekā 50 cilvēku. Kino lentē galvenā loma uzticēta izcilajam aktierim Artūram Skrastiņam, kurš vienā no jaunākajām intervijām pastāstījis, ka apsver domu iet prom no teātra.
Atkal esmu punktā, kas mani piemeklē ik pēc gadiem septiņiem, kad ļoti nopietni apsveru domu iet projām no teātra.

"Šobrīd esmu tādā iekšējā disharmonijā kā vēl nekad mūžā. Atkal esmu punktā, kas mani piemeklē ik pēc gadiem septiņiem, kad ļoti nopietni apsveru domu iet projām no teātra. [...] Jau pāri par 20 gadiem strādāju profesijā un neesmu iemācījies izturēt repertuāra teātra sistēmu. Kā tieku ielikts totālā datumu rāmī," sarunā ar žurnālu "Santa" norādījis aktieris.

Viņš arī atklājis, ka tieši kino ir tas, kas viņu piepildījis visvairāk.

Kā ziņots, tad filma "Tēvs nakts", kur A.Skrastiņam uzticēta galvenā loma, ir viena no filmām, kas saņēmusi vairāk nekā desmit nominācijas šī gada Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps".

Skrastiņš nominēts balvai "Lielais Kristaps" kā labākais aktieris. Žaņa sievu Johannu atveido Ilze Blauberga, kas nominēta kā labākā aktrise otrā plāna lomā. Filmas režisors Sīmanis nominēts kategorijā "Labākais spēlfilmas režisors", kopā ar Matīsu Gricmani kategorijā "Labākais scenārists" un kopā ar Andri Grantu - "Labākais montāžas režisors". Rudzāts nominēts kategorijā "Labākais spēlfilmas operators", Jurjāne - "Labākais mākslinieks" un "Labākais kostīmu mākslinieks", savukārt Sarmīte Balode -"Labākais grima mākslinieks", Edgars Rubenis -"Labākais komponists", Vladimirs Golovņickis - "Labākais skaņu režisors".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas