„Spēlmaņu nakts” balva kādreizējai Putina atbalstītājai saceļ vētru; Hermanim ir ko teikt

tautaruna.lv 3.decembris 2022, 1:30
 
Kaspars Krafts/f64
Trešdienas vakarā teātra ļaudis svinēja gada nozīmīgāko pasākumu – „Spēlmaņa nakti”, kurā cita starpā balva kā labākajai aktrisei tika pasniegta ilggadējai Putina režīma slavinātājai, tagad Jaunā Rīgas teātra aktrisei Čulpanai Hamatovai.

Aktrise kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā sākuma dzīvo Latvijā un ir saņēmusi Rīgas Jaunā teātra režisora Alvja Hermaņa labvēlību. Balva kā labākajai aktrisei Čulpanai Hamatovai piešķirta par lomu monoizrādē „Post Scriptum”.

Sociālo tīklu lietotāji ir patiesā neizpratnē par „Spēlmaņu nakts” žūrijas lēmumu gada aktrises balvu piešķirt krievu izcelsmes aktrisei, kura ilgus gadus ir atbalstījusi Putina režīmu.

Jurģis Liepnieks raksta: „hmm ... es neesmu teātra eksperts, bet nu ... Latvijas labākā aktrise šogad ir Putina ilkgadējā atbalstītāja un aģitatore par Putinu - Čulpana Hamatova? Nopietni? Tieši tagad? Šogad? Kara laikā? Kas ir tajā žūrijā? Kā šo piemēram mūsu Ukraiņu draugiem paskaidrot?”

Komentētāji daudzskaitlīgi pauž nosodījumu žūrijai un „izvelk dienas gaismā” aktrises iepriekšējos gados sadarīto, tostarp filmēšanos okupētajā Krimā, uzņemot filmu „Mirotvorecs”. Santa: „Vai pastāv tāds mākslinieciskās izcilības līmenis, kas attaisno zvērības Ukrainā? Viņa bija daļa no tā, kas pieļāva un veicināja Putina vājprātu, neviena izcila aktierspēle to nevar padarīt nebijušu.”

Alvim Hermanim ir cits vērtējums, ko viņš pauž savā FB kontā: „Visiem, kuri šodien apraksta soctīklos savu sašutumu par Čulpanu, kopīgas divas lietas: „Nav iedziļinājušies faktos un aktrises biogrāfijā; nav redzējuši izrādi "Post Scriptum". Papildus derētu izlasīt Artura Millera lugu "Salemas raganas", kur vislabāk aprakstīts, kā darbojas raganu medību mehānismi.” Jāpiebilst, ka pateicības runu aktrise teica latviešu valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:44

Jaunākās diskusijas