Holivudas aktrise boršču nosauc par "ļoti krievisku zupu"

tautaruna.lv 3.decembris 2022, 19:30
 
Pixabay
Amerikāņu aktrise Mila Kunisa, kura kopā ar vīru Eštonu Kačeru atbalstījuši Ukrainu kara laikā, pārsteidza ar negaidītu paziņojumu, raksta portāls "Pravda".

Čerņivcos dzimusī zvaigzne boršču nosauca par "ļoti krievisku zupu".

Tas minēts aktrises oktobra intervijā ""Harper's Bazaar", kur Mila stāstīja par savas ģimenes ēšanas paradumiem un tradīcijām.

"Krievu maltītes sastāv no ļoti daudz ēdiena. Protams, var sākt ar pelmeņiem, vareņikiem, tad var pagatavot boršču, tā ir tāda ļoti krieviska biešu zupa. Ja negaršo bietes, tad neēdiet. Krievi mīl kūpinātas zivis un vispār zivis.Sālītas zivis,kūpinātas zivis. Krievi vai ukraiņi. Saprotu, tagad dzīvojam laikos, kad pat nezinu kā sevi vairs dēvēt," atzina Kunisa.

Aktrises vārdi, kura iepriekš sacīja, ka karš licis viņai justies kā ukrainietei, bijuši nesaprotami daudziem ukraiņiem.

"Tu vari piedzimt Ukrainā, savākt 30 miljonu dolāru palīdzību Ukrainai, bet tik un tā nesaprast atšķirību starp krieviem un ukraiņiem," pauž kāda "Twitter" lietotāja.

Aktrise tiek apsūdzēta vienkārši PR veidošanā, piesaucot Ukrainu. No otras puses, daži attaisno Kunisu, jo viņa bērnībā aizbraukusi uz ASV, tāpēc viņai ir "PSRS līmeņa pasaules uzskats". Turklāt viņas palīdzību dzimtenei nevajadzētu vertēt par zemu.

Vēl jūlijā Ukrainas borščs tika iekļauts UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas