VIDEO: Vadītāja knapi pamana gājēju, kurš nakts melnumā pārvietojas gar pašu ceļa malu

tautaruna.lv 26.novembris 2018, 22:00
 
Pixabay
Facebook lietotāja Irina savā profilā dalījusies ar auto videoreģistratora ierakstu, kurā fiksēts, ka gājējs, riskējot ar savu dzīvību, gar ceļa nomali pārvietojas bez gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

"Dārgie, kājāmgājēji, neviens cits nespēs parūpēties labāk par Jūsu dzīvību kā vien Jūs pats. Šodien jau mērs pilns un beidzot nolēmu izvilkt atmiņas karti no videoreģistratora un parādīt, cik "pamanāmi" ir gājēji šajā tumšajā rudens mēnesī. Lūdzu nerīkojieties bezatbildīgi," raksta Irina.

Kā zināms, ja diennakts tumšajā laikā ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Vairāk nekā trešdaļa jeb 36% iedzīvotāju nav informēti, ka gaismu atstarojošo elementu nēsāšana diennakts tumšajā laikā ir nepieciešama ne tikai ārpus, bet arī apdzīvotās vietās. No tiem 19% ir pārliecināti, ka prasība spēkā tikai ārpus apdzīvotām vietām, kamēr 17% iepriekš nemaz nebija dzirdējuši par šādu prasību, liecina risku apdrošināšanas kompānijas "Balta" veiktā aptauja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:37

Jaunākās diskusijas