Vecāki Rīgā sašutuši, ka viņiem neļauj piedalīties bērna izlaidumā

tautaruna.lv 20.maijs 2021, 19:30
 
Kaspars Krafts/F64
Ne tikai rīdziniece Inga un viņas vīrs, bet arī citas ģimenes ar nepacietību gaidījušas sava dēla vai meitas pirmo izlaidumu, taču bērnudārzā paziņots, ka viesiem, tostarp ģimenes locekļiem, ieeja būšot liegta, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Mamma ir vīlusies, ka nevarēs piedalīties bērna izlaidumā. Līdzīgi jūtoties arī citu bērnu vecāki. Uzskata, ja izlaidums tiek rīkots ārā, svaigā gaisā, tikai vienai grupai vienlaikus, ja tiek uzrādīts negatīvs Covid-19 tests vai persona ir vakcinēta, kā arī ievērojot distancēšanos un citus drošības pasākumus, tad vismaz vienam no ģimenes varētu atļaut piedalīties izlaidumā. Bērnudārznieka izlaidumu parasti gaida visa ģimene. Tiek darināts jauns apģērbs, pirktas jaunas kurpes, veidotas frizūras, gatavoti priekšnesumi utt., taču šogad tas viss draud izpalikt.

"Kāpēc vakcinētās personas (mamma vai tētis, vai cits ģimenes loceklis) nedrīkst piedalīties bērna bērnudārza izlaidumā? Šo jautājumu mēģināju noskaidrot gan Izglītības un zinātnes ministrijā, gan Veselības ministrijā un citur. Visi sūta viens pie otra, bet neviens uz šo jautājumu nevar atbildēt. Vai arī piedalīties, uzrādot negatīvu Covid-19 testa rezultātu? Šis jautājums interesē ne tikai mani, bet daudzus," pauž Inga.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis skaidro, ka valstī esošie noteikumi neļauj rīkot publiskus pasākumus, tostarp izlaidumus bērnudārzos. To apstiprina arī Slimību profilakses un kontroles centrs.

“Bez Tabu” aptaujā desmit pirmsskolas iestādes dažādās Latvijas vietās, un visās akcentē, ka izlaidums ar viesiem šogad nenotiks nekur un pat mammai vai tētim nebūs atļauts piedalīties, neraugoties, ja būs vakcinēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:49

Jaunākās diskusijas