Soctīklos kritizē Viņķeles ierakstu par dzīvi pēc pandēmijas

tautaruna.lv 1.maijs 2021, 9:28
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter izveidojusies spraiga diskusija par bijušās veselības ministres Ilzes Viņķeles ierakstu par dzīvi pēc pandēmijas.
Kā raksta Viņķele, dzīvē pēc pandēmijas, kas attiecas uz veselības aprūpes sistēmas uzlabošanu, Latvija stagnēs.

"Dzīvei pēc pandēmijas jābūt balansētākai,ar mazāku nevienlīdzību, ekomoniskās izaugsmes vērtējumā iekļaujot veselības komponenti. Atļaušos apgalvot, ka LV šajā jomā stagnēs, jo veselības politika stagnēs. Un jā,neraugoties uz vakcīnu iepirkumu kļūdu, man ir tiesības par šo runāt," raksta Viņķele.

Šis ieraksts gan sadusmojis citus Twitter lietotājus, kas aktīvi metušies apšaubīt viņas "tiesības runāt".

"Pastāsti par savām tiesībām tiem dažiem simtiem cilvēku, kas dēļ tavas "kļūdas" nomirs, bet, laicīgi saņemot vakcīnu, varētu dzīvot!" teikts kādā komentārā.

Vēl kāds raksta: "Stipri šaubos par tām tiesībàm runāt!!!! Man liels prieks, ka tu tā viegli. Aj kļūda, nu un. Priecajies, ka tev vēl ir cilvēktiesības....!"

Tikmēr vēl kāds Twitter lietotājs kritizē veselības aprūpei piešķirto līdzekļu administrēšanu.

"Mums veselības budžets jau kādu laiku atpakaļ pārsniedza 1 miljardu eiro (1.4 uz 2020). Uz cipariem skatoties šķiet, ka Latvijas veselības lielākā problēma ir nespēja efektīvi administrēt līdzekļus. Pirms iedot vēl vajag paskatīties, kā lietot jau esošo naudu!"

Kā zināms, Viņķele bija publicējusi paziņojumu, kurā atklāj, ka atbalsta Ģenerālprokuratūras pārbaudi par Covid -19 iepirkšanas lēmumiem Veselības ministrijā.

Viņķele atzina, ka viņas "stratēģiska, politiska un cilvēciska kļūda bija lēmums piedāvāt valdībai tādu Covid-19 vakcīnu iepirkumu, kurā no tobrīd teorētiski pieejamajām vakcīnām lielāko daļu veidoja "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" vakcīnas".

"Par šo kļūdu es atvainojos Latvijas iedzīvotājiem," pauda Viņķele.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas