Latvijas iedzīvotāja nožēlo, ka potējās ar "AstraZeneca" vakcīnu

tautaruna.lv 16.marts 2021, 14:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Teju visā Eiropā aktuāla ir tēma par "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 izmantošanas drošumu. Arī Latvijas iedzīvotāji pauž dažādus viedokļus par minēto vakcīnu.

Kā iepriekš vēstīja ziņu aģentūra LETA, vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki sociālajos tīklos steigušies reaģēt uz atbildīgo iestāžu lēmumu pagaidām apturēt "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 izmantošanu Latvijā. Vairāki sociālo tīklu lietotāji pauž neapmierinātību par šo ierosinājumu un pieprasa iespēju brīvprātīgi vakcinēties tiem, kuri to vēlas.

Kamēr daļa atbalsta vakcīnas turpmāku izmantošanu, daļa tomēr neslēpj kritisku attieksmi.

Tā kāda ar "AstraZeneca" vakcinēta Twitter lietotāja atklāj, ka šodien nebūtu vakcinējusies ar minētā ražotāja vakcīnu.

"Ja es 28. 02. būtu zinājusi to, ko zinu šodien, 16.03, es nebūtu vakcinējusies ar AZ. Tagad esmu sprukās. Gaidu, kad pati zāļu ražotāju firma sniegs skaidrojumu. Kas atbildēs par cilvēku dzīvībām?" viņa raksta.

Tikmēr komentāros Twitter lietotāji aicina sievieti nesatraukties par iespējamajām negatīvajām sekām.

"Ņemot vērā, ka pagājušās 16 dienas, uztraukumam nav pamata. Par 2.poti vēl nevajag nervozēt. Līdz tam laikam jau viss būs skaidrs. Taču vēl pēc 1 nedēļas jums jau būs īslaicīga, kaut neliela imunitāte," raksta kāds komentētājs.

Vēl kāds piebilst, ka "tak nav jāuztraucas, 4 gadījumi uz miljona!"

Kā ziņots, papildu piesardzības nolūkā Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), Imunizācijas valsts padome (IVP), Zāļu valsts aģentūra (ZVA) un Veselības inspekcija (VI) šodien ir rekomendējušas Latvijā uz laiku apturēt vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19.

Kā informēja ZVA, lēmums pieņemts, balstoties uz ziņojumiem no atsevišķām Eiropas Savienības valstīm par trombembolijas un līdzīgiem gadījumiem, kas novēroti dažādos laika posmos pēc vakcīnas saņemšanas.

Vienlaikus SPKC, IVP, ZVA un VI uzsver, ka līdz šim nav datu par cēloņsaistību starp vakcināciju un nopietniem veselības traucējumiem. Lēmums uz laiku līdz divām nedēļām apturēt vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu pieņemts tikai papildu piesardzības nolūkā līdz brīdim, kad tiks saņemta informācija par cēloņsaistības izvērtēšanu par līdz šim ziņotajiem gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:05

Jaunākās diskusijas