Reiniks atklāj, ar kuru vakcīnu vēlas potēties

tautaruna.lv 16.marts 2021, 9:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter atklājis, ar kuru no vakcīnām vēlas portēties pats.

Jau vēstīts, ka papildu piesardzības nolūkā Slimību profilakses un kontroles centrs , Imunizācijas valsts padome , Zāļu valsts aģentūra un Veselības inspekcija rekomendēja Latvijā uz laiku apturēt vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19.

"Atbalstu Latvijas lēmumu apturēt Astrazeneca izmantošanu uz laiku. Šādos jūtīgos un neviennozīmīgi vērtētos jautājumos tomēr gribas 100% drošību. Un, ja ir citi varianti, par kuriem nav šaubu, tad jāizmanto tie. P.S. Es joprojām gaidu Johnson&Johnson ienākšanu," raksta Reiniks.

Kā vēstīts, lēmums par vakcīnas apturēšanu pieņemts, balstoties uz ziņojumiem no atsevišķām Eiropas Savienības valstīm par trombembolijas un līdzīgiem gadījumiem, kas novēroti dažādos laika posmos pēc vakcīnas saņemšanas.

Vienlaikus dienesti uzsver, ka līdz šim nav datu par cēloņsaistību starp vakcināciju un nopietniem veselības traucējumiem. Lēmums uz laiku līdz divām nedēļām apturēt vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu pieņemts tikai papildu piesardzības nolūkā līdz brīdim, kad tiks saņemta informācija par cēloņsaistības izvērtēšanu par līdz šim ziņotajiem gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas