Zatlers: Kovids parādīja mūsu ievainojamību

tautaruna.lv 16.marts 2021, 7:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
"Pirmkārt mēs nekad nedrīkstam aizmirst un nicīgi izturēties pret to, ka esam humānas būtnes," kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Globuss" pauž bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, runājot par Covid-19 pandēmiju.

Viņš uzsver, ka arī pandēmijas laikā vislielākā nozīme ir "cilvēcīgajam faktoram" un tā parādījusi cilvēku ievainojamību.

Pirmkārt, Zatlers norāda, ka pandēmija parādījusi valdības un dažādu valsts pārvaldes institūciju ievainojamību, kuras nebija gatavas pandēmijai, kura tām "bija pārsteigums".

"Viņš parādīja arī mūsu sabiedrības ievainojamību, jo mēs nespējam nekādi saliedēties, pat tad, kad valdība sāka attapties," par vīrusu norāda Zatlers.

Viņš pauž, ka pandēmija ievainojusi arī katru cilvēku individuāli: "Faktiski mēs katrs, kā cilvēks, kā indivīds esam ievainojami no šī nezināmā, no šī brīža situācijas, kad mēs neko nevaram paredzēt vairāk kā dažas nedēļas uz priekšu."

Tāpat Zatlers uzskata, ka kovids ir dzēsis daudzas "globālas muļķības", kā piemēru minot sarunas par 3. pasaules karu.

Jau vēstīts, ka iepriekš Valdis Zatlers kritizējis valdības darbu. Komentējot valdības lēmumus LTV "Panorāmā", viņš aicināja valdību drīzāk atsākt strādāt klātienē, jo ministri ir saņēmuši vakcīnas.

“Tomēr valdība visa strādā no savām mājām vai birojiem. Nav šīs valdības komandas tēla kā tāda. Tas ir ļoti svarīgi, jo mēs varbūt uzticamies vienam ministram, bet otram ne un līdz ar to visai valdībai kopā ne. Jo ātrāk valdība sāks strādāt klātienē un parādīs, ka klātienē viņi ir daudz efektīvāki, jo ātrāk atgriezīsies arī cilvēku uzticība. Ļoti īsi - sāciet strādāt klātienē un parādiet, ka jūs esat komanda!” - pauda Zatlers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:56

Jaunākās diskusijas