Covid-19: pircējs sašutis, ka veikals Rīgā neievēro ierobežojumus

tautaruna.lv 22.janvāris 2021, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Kāds Latvijas Balzama veikala apmeklētājs neslēpj sašutumu par to, ka veikalā netika ievēroti Covid-19 izplatības dēļ valstī, tostarp, tirdzniecības vietās, noteiktie ierobežojumi.

Kā portālā "sudzibas.lv" raksta vīrietis, runa ir par lielāku cilvēku skaitu veikalā nekā atļauts un sejas aizsargmasku nenēsāšanu.

"Vēlējos ziņot, jeb brīdināt, ka Matīsa Ielas 88 veikalā netiek ievēroti Covid 19 piesardzības pasākumi.


Dododties uz veikalu, atverot tā durvis - tiku brīdināts, ka jāpagaida ārā - uz durvīm esot norāde, ka veikalā drīkst atrasties 1 cilvēks. Neko nedomājot, durvis aizvēru un gaidīju. Aiz gara laika, ieskatījos veikalā - un ko tu re - veikalā vecāks kungs norēķinās par savu kokteilīti un dāmīte mugurpusē pārmij ko nebūt ar pārdevēju (abi bez maskām).

Manā vājā prātā nodomāju - viena mājsaimniecība, bet večuks izspērās ar savu kokču un dodas prom, kamēr dāmīte turpina savu iepirkšanos. 5-7 min vēlāk iznāk un kārta man - eju iekšā un kā godīgs pilsonis ņemos aizrādīt - norāde jums ir 1 cilvēks, bet atradās 2, turklāt jums nav maskas uz sejas. Uz ko saņemu atbildi, jā, bet ja būtu jūs būtu trīs.

Norādu - zīme ir - 1 cilvēks un, manuprāt jūsu vadībai derētu to zināt, tāpat, kā faktu, ka maskas jums uz sejas nav. Uz ko saņēmu atbildi - ja? Es jūs neapkalpošu," raksta pircējs, piebilstot, ka devās prom no veikala.

Tikmēr komentāros gan viņš saņēma kritiku par "savējo nodošanu".

Kā zināms, no otrdienas paplašināts klātienē nopērkamo saimniecības preču klāsts.

Tādējādi klātienē var nopirkt arī zeķbikses, zeķes, elastīgās zeķes, šalles, lakatus, kaklautus, cepures, cimdus, preces virsmu uzkopšanai, lāpstas un liekšķeres, elektroierīces telpu apsildīšanai un pergamenta papīru.

Tāpat turpmāk var iegādāties kurināmo, gāzes balonus, sveces, sērkociņus, zārkus, aploksnes, papīra iepakojumu, mājas uzkopšanas līdzekļus, krāsnis, slēdzenes, apkures katlus, sildītājus, telefona aparātus, spuldzes, ortopēdiskos piederumus, dzirdes aprātus un šķiltavas.

Tāpat saraksts papildināts ar lāpstām, kuras nepieciešamas ziemas sezonā, īpaši tajās teritorijās, kurās tas nepieciešams sniega tīrīšanai. Tāpat ņemot vērā preču nolietojumu un vajadzību, saraksts papildināts ar atsevišķiem apģērbiem, kuri nepieciešami ikdienas lietošanai.

Līdz 25.janvārim tirdzniecības pakalpojumus klātienē sniegs aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, optikas veikali, degvielas uzpildes stacijas.

Vienlaikus EM atgādina, ka maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits tirdzniecības telpās noteikts ne mazāks kā 15 kvadrātmentri no publiski pieejamās telpu platības uz vienu apmeklētāju. Ja saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas vietas platība ir mazāka par 15 kvadrātmetriem, tad tajā vienlaikus var atrasties viens apmeklētājs.

Tirdzniecības pakalpojumu sniedzējiem pie ieejas veikalā labi redzamā vietā ir jānorāda informācija, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, kas vienlaikus var atrasties konkrētajā tirdzniecības vietā, kā arī par to, ka plūsmas kontrolei ieeja atļauta tikai ar groziņu vai ratiņiem vai tirdzniecības pakalpojuma sniedzēja iepirkuma somu.

Bez groziņa, ratiņiem vai somas apmeklētāju atrašanās tirdzniecības vietā ir aizliegta. Tāpat tirdzniecības pakalpojuma sniedzējam jānodrošina, ka apmeklētāji tiek ielaisti tikai pa vienam, izņemot ar bērnus līdz 12 gadu vecumam, ar kuriem var būt kopā viena pilngadīga persona.

Joprojām spēkā ir arī iepriekš noteiktie drošības pasākumi tirdzniecības vietās, ielu tirdzniecībā un tirgos - mutes un deguna aizsegu lietošana apmeklētājiem un darbiniekiem, divu metru distances ievērošana, apmeklētāju informēšana par piesardzības prasībām, pastiprinātas higiēnas ievērošana un darbinieku veselības stāvokļa uzraudzība.

Jau ziņots, ka valstī noteiktie ar Covid-19 saistītie ierobežojumi un komandantstunda nedēļas nogalēs būs spēkā līdz 25.janvārim, iepriekš lēma Ministru kabinets.

Uz divām nedēļām tiks pagarināti jau spēkā esoši ierobežojumi pakalpojumu un tirdzniecības jomās, kā arī izglītībā.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 7.februārim ir izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas