Covid-19 pandēmija: Bils Geitss pamatīgi kritizē ASV

tautaruna.lv 26.decembris 2020, 15:41
 
imago images/Scanpix/LETA
Miljardieris Bils Geitss ne tikai nākamgad prognozē lielu nāves gadījumu skaita pieaugumu Covid-19 dēļ, bet arī kritizēja ASV, ka tās netiek galā ar pandēmiju pietiekami labi, raksta ārvalstu mediji.

Geitss, kurš ir arī Bila un Melindas Geitsu fonda līdzpriekšsēdētājs, sacīja, ka ir vīlies par to, kā Amerika cīnās ar pandēmiju, jo inficēto un bojāgājušo skaits turpina pieaugt.

"Es domāju, ka ASV ar to tiks galā labāk," viņš teica.

Geitsa fonds ir ieguldījis miljoniem dolāru, lai finansētu Covid-19 vakcīnas izpēti, kā arī testēšanu un loģistiku. Fonds ir piešķīris 70 miljonus dolāru, lai nodrošinātu, ka vakcīna nonāk līdz visiem, arī nabadzīgajām valstīm.

Geitss sacīja, ka pandēmijas laikā starptautiskās sadarbības bloķēšana ir "destruktīva un nepareiza". Tā viņš atbildēja uz jautājumu par Donalda Trampa pieeju Amerikas iedzīvotāju vakcinācijai.

“Mēs vēlamies, lai pasaules ekonomika turpinātu attīstīties. Mēs vēlamies samazināt nāves gadījumu skaitu. Un, kā jūs zināt, galvenā tehnoloģija ir vācu,” viņš teica, piebilstot, ka ASV būtu jāatbalsta visa cilvēce.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas