VIDEO: Rēzeknē starp kaimiņiem izceļas pamatīgs "karš"

tautaruna.lv 26.decembris 2020, 18:50
 
Ilustratīvs attēls / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Rēzekniete, kura dala kopīpašumu (māju) ar citu ģimeni, vaino kaimiņus īpašuma bojāšanā un piemēslošanā ar atkritumiem. Šoruden sievieti nopietni traumēja kaimiņu suns, viņu sakožot. Cietusī apgalvo, ka kaimiņiene viņai suni uzrīdījusi apzināti, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Māja Rēzeknē, Kosmonautu ielā ir kopīpašumā diviem saimniekiem: Lūcijas meitai un kādai ģimenei. Tā kā meita ikdienā neatrodas Rēzeknē, Lūcija palīdz pieskatīt viņas daļu. Kaimiņu ģimene otrā nama daļā ievākusies salīdzinoši nesen, kad saņēmusi to dāvinājumā no iepriekšējā saimnieka.

"Ja mums būtu piedāvājuši, fakts, ka mēs būtu nopirkuši to daļu, lai ir viens saimnieks. Es tur eju pieskatīt, sakopt meitas daļu. Es gan tur cenšos nerādīties acīs tiem kaimiņiem, jo lamājās, ka mani nositīs. Viņi [kaimiņu ģimene] gribēja, lai mūsu pusi pārdodam viņiem," pauž Lūcija.

Lūcija, sargājoties no kaimiņu lielā suņa, uzslējusi žogu, atdalot abas teritorijas. Sieviete stāsta, ka kaimiņi žogu vēlāk nojaukuši un izmantojot situāciju, ka otrā īpašuma daļā ikdienā neviena nav, darot, ko gribot.

Tāpat Lūcija kaimiņus vaino viņas ogu krūmu likvidēšanā. No šķūņa, ko, kā apgalvo Lūcija, kaimiņi izmanto, lai krautu tajā atkritumus, viņa izvākusi 70 maisus atkritumu.

Par žoga nojaukšanu un īpašuma piemēslošanu Lūcija ziņojusi Rēzeknes Valsts policijas darbiniekiem un pašvaldības Administratīvajai inspekcijai. Likumsargi atteicās ierosināt kriminālprocesu. Sarunā ar Lūciju un oficiālā atbildē likumsargi solīja veikt profilaktiska rakstura pārrunas ar kaimiņiem.

Šoruden Lūciju sakoda kaimiņu suns. Sieviete vaino kaimiņieni apzinātā dzīvnieka uzrīdīšanā.

"Viņa speciāli palaida suni, jo gribēja man atriebties par sūdzēšanos policijā. Uzbruka, kad strādāju ar grābekli. Viņš pat grābekli pārkoda! Labi, ka man bija garie zābaki. Ja to nebūtu, kā ārsts teica, kaulu pārkostu. Uz kājas divas rētas tagad. Arī gurnā bija kodums. Tur bija septiņas šuves. Arī rokā iekoda. Atbrauca policija un “ātrie”, kas aizveda uz slimnīcu. Slimnīcā nogulēju trīs nedēļas. Brūces bija jāpārsien katru dienu, jo bija daudz asiņu. Lika arī pie sistēmas. Tagad ir mājas aprūpe: māsiņa pārsien kāju, liek smēres. Velāk vajadzēs likt virsū ādu, jo tur tikai gaļa. Nezinu, cik ilgi tas viss vēl būs," skaidro Lūcija.

Pēc sakošanas Valsts policija atzinusi Lūciju par cietušo, noteikta tiesu medicīniskā ekspertīze miesas bojājumu pakāpes noteikšanai.

Rēzeknes pilsētas pašvaldības Administratīvās inspekcijas vadītājs Pāvels Savickis informē, ka Lūcijas kaimiņi sodīti par to, ka nav noslēguši līgumu par atkritumu apsaimniekošanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas