Uzņēmums aicina nedrukāt uz sejas maskām bērnu vārdus

Lelde Veinberga 11.decembris 2020, 17:31
 
Pixabay
Apģērbu apdrukāšanas uzņēmums OWA aicinājis vecākus aizdomāties par ideju apdrukāt sejas maskas vai citas bērnu personīgās lietas ar viņu vārdiem. Tas var radīt arī bīstamas situācijas, kas apdraudētu bērnu drošību.

"Pēdējā laikā parādījās daudzi piedāvājumi uzlikt uz bērnu maskām bērna vārdu - uzdrukāt, uzrakstīt, izšūt, uzlīmēt.

Personalizēšana masku jomā ir laba, bet ar lielu BET. Bērna vārds ir tas, ko strikti neiesakam likt uz maskā, krekliem, somām utt. Tur, kur to redzēs ļoti daudz svešinieku.

Katram bērnam savs vārds ir ļoti nozīmigs, un, dzirdot to, ticamība jebkam sacītam palielinās simtiem reižu. Būsim godīgi, joprojām sabiedrībā ir nelabveļi un bīstami cilvēki, un bērns tos vizuāli neatšķirs. Ja kāds bērnam pienāks klāt un pateiks "Sofija, tava mama lūdza man tevi aizvest pie kucēniem, kamēr tu viņu gaidi", lai cik bieži jūs nepārrunātu ar bērnu neiet līdzās svešiniekam, Sofija, visdrīzāk aizietu.

To pierāda neskaitāmi sociālie eksperimenti, kuros gandrīz visi bērni aiziet līdzi svešiniekam, pat tad, kad viņš nesauc vārdā, bet ja sauktu, tad ticētu vēl drošāk un ne mirkli nešaubītos. Esam prātīgi un sargajam sevi un savus tuviniekus!" aicina uzņēmums.

Policija vairākkārt aicinājusi bērnus neuzticēties svešiniekiem, kuri var piekopt dažādas metodes, lai viņu aizvilinātu prom. Tāpat vecākiem jāmāca bērnus neuzticēties svešiem cilvēkiem un viņu teiktajam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas