Atklāj informāciju par Rīgā smagi spīdzināto tītaru

tautaruna.lv 11.decembris 2020, 10:30
 
No atrakciju parka Imantā, Rīgā nozagtais tītars vēlāk tika spīdzināts un joprojām nav atguvis veselību, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Pagājušajā nedēļā ziņots par zādzību atrakciju parkā, Imantā, kur trīs piedzērušies vīrieši nozaga piecus kilogramus smagu mājputnu. Jautrā kompānija ar padusē pasistu tītaru iekāpa vilcienā un devās uz Bulduriem, kur izklaidējoties dzīvnieku mocīja, lejot tam knābī šņabi.

Kopš vardarbības pret tītaru Imantā pagājusi nedēļa un tā īpašnieki ziņo, ka šis putns joprojām izrāda saindēšanās pazīmes, proti, neēd, maz kustas, un jūtas slikti. Veterinārārsts Jānis Beinerts saka, ka tā ir slikta zīme.

“Ja tur tas šņabis būtu bijis drusku vairāk, es domāju, ka tas putns jau varbūt būtu beigts, bet, ja sešu dienu laikā nav izgulējis, tad es neko labu tur nesaskatu - tur varētu būt kaut kādi centrālās nervu darbības sistēmas traucējumi, un viņš var arī neatkaopties. Viedojas visādas funkcionālās un strukturālās izmaiņas - nespēj normāli funkcionēt ne nieres, ne aknas. Nieru mazspēja tā kā alkoholisma gadījumā cilvēkiem,” stāsta veterinārārsts.

Veterinārārsts stāsta, ka viņš savās darba gaitās ir saskāries ar līdzīgu gadījumu. Dakteris atceras, ka toreiz, kādam citam putnam, tomēr izdevās atveseļoties.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas