Ārste vēršas pie tiem, kuri apgalvo, ka sirmgalvji nomirtu tāpat, neatkarīgi no Covid-19

tautaruna.lv 3.decembris 2020, 16:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Kaspars Krafts/F64
Anestezeoloģes Kristīnes Pitkevičas ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter par sirmgalvjiem, izraisījis plašas diskusijas.

"Tie, kas apgalvo, ka 90gadīgs būtu nomiris tāpat, ir vai nav covid. Jūs tiešām neredzat atšķirību starp aiziet gulēt savā gultā un nepamosties un mēnesi kampt bezspēkā pēc elpas, neredzēt ģimeni un beigās nosmakt?" raksta ārste.

Tikmēr komentāros cilvēki izvērsuši diskusiju par vientuļiem sirmgalvjiem Latvijā. Tiek norādīts, ka vecākiem cilvēkiem "ir vienalga, no kā nomirt", taču svarīgāks esot tieši kontakts ar tuviniekiem.

"Viņi to sapratīs tikai tad, kad pašiem kāds radinieks mirs. Tad lai pasaka, ka tāpat laiks bija mirt, nav ko te skābekli tērēt," norādīts vienā no komentāriem.

Diskusijā iesaistījies arī kāds cienījama vecuma kungs.

"Rit deviņdesmitpirmais. Jaunībā sportoju, futbola meistarsacīkstēs Latvijas izlase pat bija pusfinālā ar mani vārtos. Strādāju septiņdesmit ceturto gadu. Turpinu strādāt. Maksāju nodokļus. Gribētu dzīvot. Skaistā, sakārtotā, pārtikušā Latvijā. Mierā un saticībā. Veselību visiem," komentārā raksta sirmgalvis.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 930 Covid-19 gadījumi, savukārt 11 sasirgušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī atklāto Covid-19 gadījumu skaits.

Trīs no mirušajām personām bijušas vecumā no 55 līdz 65 gadiem, piecas no - 65 līdz 75 gadiem, bet vēl trīs - no 75 līdz 90 gadiem. Kopumā līdz šim Latvijā mirušas 235 ar jauno koronavīrusu inficētas personas.

Latvijā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 19 307 personas, bet kopš vakardienas izveseļojušās vēl 25 personas, tādējādi uz 3.decembri, atbilstoši SPKC apkopotajai informācijai, izveseļojušies bija 1848 cilvēki. Aktīva inficēšanās ar Covid-19 Latvijā patlaban ir 17 224 cilvēkiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:30

Jaunākās diskusijas