Skarbu kritiku izpelnās gandrīz 20 tūkstoši vecāku, kas parakstījušies pret maskām skolās

tautaruna.lv 3.decembris 2020, 11:45
 
F64, Ģirts Ozoliņš
Par aicinājumu atcelt prasību sākumskolēniem skolās lietot sejas maskas iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti jau vairāk nekā 19 500 paraksti, tomēr sociālajos tīklos cilvēki izrāda dusmas un neizprani par cilvēku motivāciju, parakstot šo iniciatīvu.

Iniciatīvu "Ļausim bērniem skolā brīvi elpot" trešdien dienas pirmajā pusē iesniegusi Olga Petkeviča. "Ja ministri šādu lēmumu pieņem mēnesi pirms regulējuma stāšanās spēkā, tad viņi neslēpj to, ka paši netic sevis pieņemto ierobežojumu efektivitātei," uzskata idejas autore, pieprasot atcelt valdības pieņemto lēmumu par obligātu masku lietošanu 1.- 4.klases skolēniem.

Tomēr sejas masku nēsāšana gan pedagogiem, gan skolēniem ir efektīvs risinājums Covid-19 infekcijas samazināšanai, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijā.

Tā uzskata arī liela daļa sabiedrības, kas neslēpj dusmas uz cilvēkiem, kas parakstījuši šo iniciatīvu.
Izvērtējot 30 valstu pieredzi par masku lietošanu skolā, redzams, ka 72% gadījumos skolēniem tās obligāti jālieto un redzami situācijas uzlabojumi, norāda Izglītības un zinātnes ministrija.

Jau ziņots, ka līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu valdība otrdien arī nolēma noteikt vairākus jaunus ierobežojumus. Tostarp noteikts, ka no 4.janvāra skolās maskas jānēsā gan stundu laikā, gan ārpus mācību procesa gan skolotājiem, gan visiem skolēniem.

Kā trešdien skaidroja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, citu valstu pieredze liecina, ka stingri Covid-19 ierobežojumi jeb "lokdauni" ir nepieciešami, ja sabiedrībā nav līdzdalības Covid-19 ierobežojumu ievērošanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas