Latvijas profesors: Kamēr nenonācu kovidboksā, vīpsnāju par vīrusu

tautaruna.lv 15.novembris 2020, 10:00
 
Kaspars Krafts/F64
Daugavpils Universitātes profesors, rektors Arvīds Barševskis sociālajā vietnē Facebook dalījies ar pateicības vārdiem mediķiem un cilvēkiem, kuri palīdzējuši viņam atgūties pēc nonākšanas slimnīcā ar Covid-19.

"Man ir daudz titulu, apbalvojumu, goda nosaukumu. Es esmu akadēmiķis, profesors, ilggadējs bijušais rektors, taču, nonācis kovidboksā, biju tieši tāds pats nelaimīgs slimnieks kā blakusgultā gulošais pensionētais ceļamkrāna šoferis Ivans vai patriotiski noskaņotais polis Stanislavs. Kovidboksā mēs visi, kā saka, bijām Dieva un mūsu dakterītes rokās! Mums paveicās! Mūs nolika uz kājām! Kamēr es nenonācu kovidboksā, es arī vīpsnāju par daudz ko, kas saistīts ar šo vīrusu! Protams, es arī tagad nerunāju, ka viss ir kārtībā ar atsevišķiem muļķīgiem pārspīlējumiem. Mana atziņa ir, ka neatkarīgi no tava amata vai statusa, no tā, kādi ir tavi politiskie uzskati, pasauluztvere vai attieksme pret kovidu kā tādu, šis vīruss var ķert ikvienu, tas ir grūti saprotams un viltīgs. Tu vari nesaslimt vai saslimt un nejust simptomus, bet tu vari pēkšņi sajusties kā no ūdens izvilkta zivs, kas muti plata, bet ieelpot nevar... kurš variants var skart katru no mums, mēs nezinām. Var vairāk paveikties, var mazāk. Var vispār nepaveikties. Kovids ir kā krievu rulete! -Izšaus? -Neizšaus? Bet tas nenozīmē, ka kovids ir butaforija. Tas ir bezgala viltīgs un bīstams vīruss ar grūti prognozējamām sekām, blaknēm, slimības un atveseļošanās gaitu. Sargiet sevi un savējos! Domājiet par savu veselību! Vismaz nopietnāk mēģināt ievērot piesardzību mēs taču varam katrs! Man laikam bija jānonāk kovidboksā, lai uz notiekošo paskatītos savādākām acīm!" ierakstā sociālajā vietnē Facebook atklāts ir profesors Arvīds Barševskis.

Profesors publicējis attēlu, kurā redzams Daugavpils reģionālās slimnīcas Infekcijas slimību nodaļas kovidboksā kopā ar infektoloģi Ivetu Jukšinsku, kurai velta sirsnīgus pateicības vārdus.

"Mūsu Saulīte, tā mēs teicām, ieraugot dakterīti savā kovidboksā, kas kā žiperīga skudriņa skafandrā tekalēja starp mums- trim gultās gulošiem varena auguma vīriem, katram atrazdama ko pateikt, kā nomierināt, izstāstīt, kas labs noticis ar katra mūsu organismu un kas vēl slikti, taču, ka mēs zinām, ko darīsim, lai sliktumu mazinātu!!!" norāda profesors.

"Man palaimējās tikt šīs dakterītes rokās, kas jau pirmajā dienā mani nolika uz kājām un ar katru dienu man kļuva tikai labāk. Daugavpils reģionālās slimnīcas Infekciju nodaļas kovidboksā es sajutu reālu aprūpi un šeit personāls dara visu iespējamo, lai mēs ātrāk atlabtu! Medicīnas personālam skafandros tas ir elles smags darbs, īpaši - ar smagi slimajiem! Paldies visām māsiņām, māsu palīdzēm, ēdināšanas bloka pavārēm, kas bija meistares! Jūs visas esat šī trakā laika varones! Es redzēju Jūsu smago darbu un es izjūtu Jūsu darba rezultātu savās, par laimi, Daugavpils slimnīcā sakārtotajās plaušās! Pārējās šī vīrusa blaknes novērsīsim mājās!!! Paldies Daugavpils reģionālajai slimnīcai! Kovidboksā es sajutu reālu aprūpi un ārstēšanu! Paldies ātro brigādei, kas mani aizrāva uz slimnīcu! Jūsu attieksme jau, iekāpjot mašīnā, bija uzmundrinoša un visādi atbalstoša!" viņš turpina. Tāpat Barševskis ir pateicīgs arī ģimenes ārstam un citiem ārstiem par atbalstu ārpus slimnīcas.

Jau vēstīts, ka sestdien reģistrēti 395 jauni inficēšanās gadījumi, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs.

Stacionāros piektdien ievietoti 52 Covid-19 slimnieki, kas ir atkārtots vienā dienā stacionēto skaita rekords. Iepriekš tikpat daudz Covid-19 slimnieku dienas laikā slimnīcās nonāca 9.novembrī.

Vienlaikus aizvadītajā diennaktī no slimnīcām izrakstīti 36 Covid-19 pacienti. Līdz ar to šobrīd stacionāros ārstējas 329 Covid-19 slimnieki, no tiem 315 ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 14 ar smagu slimības gaitu.

Šis ir līdz šim lielākais kopumā stacionēto Covid-19 pacientu skaits. Iepriekš augstākais rādītājs bija 13.novembrī, kad slimnīcās bija ievietoti kopumā 318 Covid-19 pacienti. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš norādījusi, ka Covid-19 pacientu gultasvietu robeža, pie kuras nav būtiski jāierobežo plānveida veselības aprūpes pasākumi, ir starp 450 līdz maksimums 500 gultām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:41

Jaunākās diskusijas