Rīdzinieks par kontaktu ar Covid-19 inficētu personu uzzina pēc vairākām dienām

Viktorija Gabrjuna 9.oktobris 2020, 14:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Tuvojoties tā dēvētajam Covid-19 “otrajam vilnim”, atkal aktuāla kļūst sevis pasargāšana no inficēšanās ar koronavīrusu. Viens no veidiem ir viedierīču lietotne “Apturi Covid”, kas sabiedrībā gan tiek vērtēta kā atzinīgi, tā arī nosodoši, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Tieši pateicoties “Apturi Covid” lietotnei, rīdzinieks Kristaps uzzināja, ka kontaktējies ar Covid-19 inficējušos personu. Tiesa gan, saņemtā informācija nebūt neesot bijusi tik noderīga.

"Vienkāršs paziņojums par to, ka es esmu bijis kontaktā ar kādu Covid-19 inficētu personu un ka ar mani drīzumā sazināsies kāds no SPKC. Tas arī viss. Aptuveni stundu vēlāk arī ar mani sazinājās SPKC. Pajautāja, kur es biju, kā es jūtos. Protams, pateica, lai sēžu mājās pašizolācijā divas nedēļas, kas ne pārāk patīkami bija," pastāstīja Kristaps.

SPKC uzsver, ka ar lietotnes palīdzību ir iespējams noteikt datumu, kad bijis kontakts, kā arī to, cik tad ciešs un nozīmīga jeb ilga bijusi saskarsme ar inficējušos personu. Savukārt pēc tam SPKC tad arī izrunājas ar iesaistītajām personām, vienojoties par turpmāko rīcību.

"Viss, ko viņi man pateica, bija tas, ka esmu kontaktējies piecas dienas iepriekš ar šo te inficēto personu. Taču man nav ne mazākās nojausmas, kā tā persona saslimusi - iepriekšējā dienā vai tās pašas piecas dienas atpakaļ, jo tas diezgan daudz ko maina, jo visas tās piecas dienas es esmu bijis darbā, ticies ar ģimeni, radiem, draugiem. Tas ļoti daudz ko maina. Tas tomēr diezgan lielā nemierā atstāj mani. Es visu pasauli varēju aplipināt," pauž Kristaps.

SPKC pārstāve gan norāda, ka epidemiologi patiesi vēlētos uzzināt par katru no inficēšanās gadījumiem pēc iespējas ātrāk, taču grēkojot arī paši slimnieki, proti, neizdara maksimāli iespējamo, lai noskaidrotu, vai ir inficēšanās ar koronavīrusu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:52

Jaunākās diskusijas