Daugavpilī Covid-19 testa dēļ bērns netiek pie ārsta

Viktorija Gabrjuna 9.septembris 2020, 13:44
 
Kaspars Krafts/F64
Vecāki Daugavpilī sūdzas, ka bērnu nevar aizvest pie ārsta, kamēr nav veikts Covid-19 tests, taču tam pieteikties praktiski neesot iespējams, raksta "gorod.lv".

Bērnam esot paaugstinājusies temperatūra un uzradušies vīrusa infekcijas simptomi.

Mēģinājums tikt vizītē pie ģimenes ārsta beidzies neveiksmīgi - ārsts nepieņem bez Covid-19 testa, savukārt vecāki pierakstīties testam nevar jau vairākas dienas.

Telefona numurs 8303, uz kuru jazvana, lai pierakstītos testa veikšanai, visu laiku esot aizņemts.

Tikmēr "TV3 Ziņas" vēsta, ka pēdējās dienās pieaugusi iedzīvotāju vēlme nodot Covid-19 analīzes un operatoriem rodas grūtības visus uzreiz apkalpot.

Zvanu skaits uz vienoto pieteikšanās tālruņa numuru 8303 patlaban ir tik liels, ka operatori tos visus uzreiz nespēj apkalpot.

Centrālā laboratorija, kas veic Covid-19 testus, rēķina, ka pieteikumu skaits ir audzis pat par 40%, tādēļ iedzīvotājiem jābūt pacietīgiem: “Šobrīd, uzsākot jauno mācību gadu, sazvanīties tiešām ir grūtāk nekā parasti. Bet tas ir tikai saistīts ar to, ka, atgriežoties bērniem mācību iestādēs, atsākoties sporta sezonai un palielinoties operācijām, protams, pacienti intensīvi pierakstās. Mēs darām visu nepieciešamo šobrīd, lai palielinātu līniju skaitu, bet ar katru dienu zvanu skaits pieaug.”

Pieteikties analīžu veikšanai iespējams arī citos veidos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija