Vecpiebalgā nedzirdīgus pensionārus neielaiž autobusā, jo viņiem nav sejas masku

Viktorija Gabrjuna 11.jūnijs 2020, 13:09
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Lauteres pagasta Ezerēnu mājās dzīvo pensionāri Ivars un Jautrīte. Viņi ir nedzirdīgi. Tāda ikdienišķa lieta – brauciens ar autobusu – citiem grūtības nesagādā, bet viņiem dažkārt ir īsts izaicinājums. Pēc tam, kad pāris vēlējies atgriezties mājās no radu apciemojuma Vecpiebalgā, autobusa šoferis vakara stundā liedzis viņiem iekāpšanu autobusā aizmirstu sejas masku dēļ, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

“Mamma drusku saprot no lūpām, kad kaut ko runā. Viņi bija tikai divatā. Brauca no Vecpiebalgas uz mājām. Šoferītis prasīja masku. Šoferītis vienreiz aiztaisīja durvis, un tad mamma parādīja - pagaidiet! Mamma sev masku atrada, tētim nebija. Tad šoferītis paņēma, rupji tēti šitā paņēma aiz rokas, izmeta ārā no autobusa, parādīja uz laiku, ka viņam tā kā nav, un jāsteidzas, un aizbrauca projām," stāsta Sandra, pāra meita.

Pulkstenis bijis astoņi vakarā, un, lai gan autobusā neesot bijis neviens pasažieris, autobusa šoferis devies prom.

Tā kā no Vecpiebalgas līdz Ezerēnu mājām ir 25 kilometri, abi sapratuši, ka ar kājām ceļā nedosies un centušies sazināties ar tuviniekiem. Par laimi, radinieki nav tālu tikuši un atgriezušies pieturvietā, lai aizvestu pensionārus mājās.

Lai gan iedzīvotāji ziņās redzējuši, ka sabiedriskajā transportā jālieto mutes un deguna aizsegi, nav zinājuši, ka bez tiem netiks ielaisti autobusā. Citi šoferi esot atsaucīgāki un pieverot acis, ja sejas maska aizmirsta mājās.

Pasažieru pārvadājumus posmā Rīga-Vecpiebalga-Madona veic uzņēmums “SIA Norma-A”. Tā pārstāvji gan noliedz, ka šoferis būtu uzvedies nepieklājīgi un bijis agresīvs. No autobusa Ivars neesot izgrūsts, bet izkāpis pats. Uzņēmuma pārstāve Sanita Drēviņa atvainojas pensionāriem par nepatīkamo pieredzi autobusā, taču atgādina, ka sejas un deguna aizsegi obligāti visiem, tāpēc uzskata, ka šoferis rīkojies pareizi un pamatoti atteicis pasažieriem iekāpšanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:55

Jaunākās diskusijas