Aigars Grāvers atklāj, kāpēc nevakcinēsies pret Covid-19

tautaruna.lv 11.jūnijs 2020, 16:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Mūziķis un leģendārās Latvijas grupas "Jumprava" dalībnieks Aigars Grāvers raidījumā "Pāļa bazars", kas skatāms sociālajā vietnē "Youtube", atklājis, ko darījis ārkārtējās situācijas laikā un kāpēc negrasās vakcinēties pret jauno koronavīrusu.

Uz jautājumu, vai Grāvers vakcinēsies, kad būs pieejama vakcīna pret Covid-19, viņš uzreiz atbild noliedzoši. "Pēc manām teorijām vakcīnu nevar uztaisīt gada laikā. Tas nav iespējams. To saka visi normāli, sevi cienoši zinātnieki un dakteri. Tas nav iespējams," savu nostāju pauž Grāvers.

Grāvers uzskata, ka vakcīnas radīšanas process šobrīd ir sasteigts un viņu māc šaubas par tās lietderību. Mūziķis gan norāda, ka viņam nav nekas pret vakcinēšanos kā tādu, taču vakcīnai esot jābūt pārbaudītai "vismaz desmit gadu laikā".

"Pirmā nedēļa bija diezgan dezorganizēta. Psihodēlija, baiļu atmosfēra uznāca nedēļu," par ārkārtējās situācijas sākumu saka Grāvers. Viņš neslēpj, ka, lasot pieejamo informāciju internetā šķitis, ka pats ir saslimis. "Baiļu sindroms baigais bija. Grūti bija tikt uz darba takas," norāda mūziķis.

Grāvers atklāj, ka nepieteicies dīkstāves pabalstam, jo neesot bijusi tāda nepieciešamība. Viņam ir skaņu ierakstu studija, kas palīdzēja arī šajā laikā gūt ienākumus. Grāvers skaņojot filmas, seriālus un iesaistās citos projektos, kas saistīti ar skaņas apstrādi.

Jau vēstīts, ka grupas "Jumprava" solists Aigars Grāvers aicināja ikvienu, kurš plāno izmantot jauno lietotni "Apturi Covid", dzēst viņa telefona numuru no kontaktu saraksta, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Aigars Grāvers: "Nevēlos, lai valdība mani izseko"" izdevumā "Privātā Dzīve". "Redzot, kas notiek Ķīnā ar līdzīgas lietotnes izmantošanu, es atsakos kļūt par "Apturi Covid" lietotnes tiešu vai netiešu lietotāju. Es nevēlos, lai valdība vai kāda cita organizācija jebkādu iemeslu dēļ izseko mani. Tas ir pretrunā ar manām cilvēktiesībām," pauda Grāvers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas