Apskati! Latvijā atrasta neparasti izveidota putna ligzda

tautaruna.lv 9.marts 2019, 20:01
 
Anita Vaivode/F64 Photo Agency
Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja sestdien publicējusi attēlus, kuros redzams, ka pēc koka nozāģēšanas tajā atrasta ļoti neparasti veidota putna ligzda.

Publikācijā norādīts, ka pretēji ierastajam, ka putna ligzda veidota no zariem, zāles stiebriem, šī bijusi veidota no zariem un metāla stieplēm un vadiem. Lai gan ieraksta autore norāda, ka nezina, kādas sugas putni šeit ligzdojuši, kāds cits komentāros pastāsta, ka šādas mājvietas parasti veido žagatas.

Foto autore Jolanta A.M. / Ekrānšāviņš no facebook

Jau vēstīts, ka Latvijas Dabas fonds arī šogad piedāvā tiešraidē vērot, kas notiek aizsargājamo putnu ligzdās dažādās Latvijas vietās.

Šogad tiešraidē vērojama arī ūpja ligzda Kurzemē.. Tiešraides kamera pie ligzdas novietota 2017. gadā. Šī ūpja ligzdošanas teritorija ir zināma kopš 1998. gada, kad dabiskā ligzdvieta atrasta uz zemes. Pēc tam, kad ūpji vairākkārt nesekmīgi ligzdoja uz zemes, Juris Lipsbergs uzbūvēja mākslīgo ligzdu eglē, aptuveni 10 metru augstumā. Ligzda ir tik liela, ka tajā varētu saritināties pieaudzis cilvēks.

No 2013. līdz 2017. gadam ik sezonu šajā ligzdā ligzdošana noritēja sekmīgi, 2017. gadā tiešraidē varējām vērot, kā ligzdā izaug trīs mazuļi. 2018. gadā ligzdošana netika uzsākta. Šogad ūpis ligzdā ieradies 14.februārī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas