Liepājniece brīdina par jaunu krāpšanas shēmu internetā

tautaruna.lv 26.janvāris 2019, 14:54
 
Ekrānšāviņš no Facebook
Kāda liepājniece vēlas brīdināt citus - iespējams, Facebook parādījusies jauna krāpšanas shēma, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Sieviete negaidīti saņēmusi vēstuli no nepazīstamas personas, kurai pievienota prezentācija - tajā stāsts par viņai līdz šim nezināmu “crowdfunding” jeb pūļa finansējumu, kurā aicināta iesaistīties!

Skatītājai šķiet aizdomīgi, ka prezentācijā nav informācija par personu, uzņēmumu vai kustību, kas Latvijā pārstāv “crowdfunding” koordinēšanu. Tāpēc viņai ir pamatotas aizdomas, ka tā ir krāpniecība.

“Crowdfunding Latvia” mitinās arī vietnē “Facebook”. Lapā izvietotā informācija aprobežojas vien ar dažām fotogrāfijām, kurās lapas uzturētāji nepaguruši atgādina, ka palīdzēs īstenot ikviena sapni! Taču nav norādīts kontakttālrunis un adrese, kurā mīt sapņu realizēšanas komanda. Tāpat norādīta saite uz projektu mājaslapu, kas nedarbojas.

Sociālo tīklu eksperts Artūrs Mednis pūļa finansējumu atbalsta, taču nenoliedz, ka visam ir sava tumšā puse jeb garoziņa un arī konkrēto “Crowfunding Latvia” lapu sauc par aizdomīgu!


Latvijā darbojas tikai viena oficiāla un droša pūļa finansējuma platforma, kuras nosaukums ir projektu banka. Ieraugot kādu citu līdzīgu platformu, - jābūt vērīgiem!

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:32

Jaunākās diskusijas