Padoms: Kā nenobirdinot skujas, iznest Ziemassvētku eglīti

tautaruna.lv 11.janvāris 2019, 1:03
 
Ekrānšāviņš no video
Noteikti arī Latvijā ir cilvēki, kuru mājās joprojām atrodama no Ziemassvētkiem palikusī svētku egle. Kāda māmiņa sociālajā tīklā facebok dalījusies ar padomu, kā kociņu iznest laukā, bet nepiebirdināt māju ar skujām.
"The Mirror" vēsta, ka patiesībā šis padoms ir pavisam vienkāršs. Izrādās, jānoņem vien Ziemassvētku eglītes rotājumi un pats koks jāietin pārtikas plēvē. Pēc tam to esot vieglāk iznest laukā.

Jau vēstīts, ka Rīgas iedzīvotāji, kuru dzīvojamos namus apsaimnieko SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”, eglītes var novietot blakus sadzīves atkritumu konteineriem un to izvešana būs bez maksas.

Savukārt citos gadījumos tiks nodrošināta eglīšu savākšana par 2 EUR/gab. (neieskaitot PVN). Eglīšu savākšanai tiks organizēts atsevišķs maršruts, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti iepriekš pieteikt pakalpojumu pa tālr.8717 vai e-pastu info@ecobaltiavide.lv.

No iedzīvotājiem savāktās eglītes netiks apglabātas sadzīves atkritumu poligonos, bet gan tiks nodrošināti videi draudzīgāki risinājumi to utilizācijai, piemēram, daļa eglīšu tiks nodotas kā kurināmais, daļa nonāks briežu dārzos, bet daļa tiks nodotas kā bioloģiskie atkritumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas