CSDD eksperiments: Dagmāra Legante iekļūst avārijā

tautaruna.lv 11.janvāris 2019, 12:39
 
Publicitātes foto
Mobilā telefona lietošana pie auto stūres ir taisnākais ceļš, kā kļūt par neko neredzošu un nedzirdošu zombiju, kas apdraud sevi, līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Lai uzskatāmi parādītu, ka mobilais telefons un auto vadīšana nav savienojama kombinācija, satiksmes drošības kampaņas “Izkāp no telefona!” ietvaros rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs, ētera personība Dagmāra Legante un modelis un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kapzems piedalījās auto simulatora eksperimentā, vienlaicīgi vadot auto un izmantojot tālruni.
“Mans brauciens ar auto simulatoru pa pilsētas maršrutu bija tiešs pierādījums tam, ka kombinācija “mobilais telefons un auto stūre” nav iespējama - brauciens noslēdzās ar avāriju. Ir būtiski gan pašiem sev, gan saviem tuvākajiem atgādināt, ka nevajag izmantot mobilo tālruni pie stūres, jo nekas nav tik svarīgs, kā sava un līdzbraucēju veselība, drošība un pat dzīvība. Liekam nost telefonus un neesam zombiji pie stūres!” pauž ētera personība Dagmāra Legante.

Auto simulatora eksperiments parāda, ka telefona lietošana auto vadīšanas laikā būtiski novērš uzmanību - pat nemanot iespējams palielināt ātrumu, pabraukt garām krustojumam, iebraukt citā braukšanas joslā vai pat izraisīt avāriju. Viens zvans, SMS vai ziņu lentes skrollēšana var beigties traģiski. Kļūdīties gadās pat prasmīgākajiem autovadītājiem. “Lai arī esmu pārliecināts par savām braukšanas prasmēm, arī mans eksperimenta brauciens, vienlaikus rakstot SMS, rezultējās ar auto sadursmi. Tas vēlreiz parāda, ka abus darbus - telefona lietošanu un auto vadīšanu - veiksmīgi apvienot nav iespējams. Mans ieteikums ir apstāties, uzrakstīt ziņu, apskatīt jaunumus, atbildēt visiem, kam jāatbild, un tikai tad turpināt ceļu,” pārdomās dalās Reinis Nitišs.

“Protams, telefons ir ļoti noderīga 21. gadsimta ierīce, tomēr tas nav paredzēts lietošanai pie stūres. Auto vadīšana, “sēdēšana” telefonā un nemitīgā skatīšanās šajā mazajā, krāsainajā ekrānā ir tiešām bīstama - eksperimenta laikā, braucot ar auto un mēģinot apskatīt jaunākos Instagram ierakstus savā telefonā, notriecu divus gājējus, divas reizes ieripoju citu spēkratu aizmugurē, kā arī iebraucu pretējā braukšanas joslā. Aicinu ikvienu - iekāpjot auto, izkāp no telefona!” stāsta pasākumu vadītājs un modelis Mārtiņš Kapzems.

Satiksmes drošības kampaņu “Izkāp no telefona!” organizē CSDD sadarbībā ar Valsts policiju; kampaņu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība “Balta”, kā arī Latvijā lielākais degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums “Circle K”. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas