Blogere: Tā izskatās slimības, kas ir apklusinātas, pateicoties vakcinācijai +FOTO

tautaruna.lv 2.decembris 2018, 14:01
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Latvijā atkal uzvirmojušas diskusijas par vakcīnām - vai bērnus vakcinēt vai nē. Šo pošu pretinieki uzskata, ka vakcīnas var nodarīt vairāk ļaunuma nekā labuma, rodoties blaknēm. Uztura speciāliste un blogere Ksenija Andrijanova Facebook publicējusi ierakstu, kurā izklāsta, kādas slimības tieši nepieciešamā vakcīna ir uzvarējusi.

Kā iepriekš ziņots, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā mēneša laikā miruši divi bērni, kuri nebija saņēmuši nepieciešamās vakcīnas. Viens no bērniem bija saslimis ar garo klepu un nomira smagu komplikāciju dēļ, jo nebija vakcinēts. Otrs bērns pēc mājdzemdībām nebija saņēmis obligāto K vitamīna devu, kā rezultātā radās asinsreces traucējumi un asinsizplūdums smadzenēs, kura dēļ bērns nomira.

"Kopš parādījusies ziņa par to, ka 2 bērni ir miruši, nesaņemot nepieciešamās vakcīnas, ir uzsprāgušās karstas diskusijas par vakcinācijas drošību un nepieciešamību. Man par to ir, ko teikt, bet šoreiz neko neteikšu. Vienkārši ielikšu dažas bildes. Tādas, ko negribi redzēt, laiski lasot feisbuku. Bet tās ir jāredz, lai atcerētos to, ko nekad neesam piedzīvojuši, un ko miglaini atceras vien mūsu vecvecāki. Tā izskatās slimības, kas ir apklusinātas, pateicoties vakcinācijai. Atkārtosim? Izvēle jūsu rokās," jautā Ksenija Andrijanova.

Uztura speciāliste publicējusi fotogrāfijas ar pacientiem, kuri sirgst ar dažādām slimībām un to komplikācijām, piemēram poliomielītu, difteriju, bakām, garo klepu.

"Un šī vēl ir maiga bildīšu izlase. Smagas blaknes vakcīnām ir viena no miljona. Nekas pasaulē nav 100% drošs. Bērns var nomirt arī no prastākā klepus sīrupa. Ko tur daudz — pat no zemesriekstu sviesta, ja ir alerģija, par ko vēl nezina. Kāpēc atsakās tieši no vakcīnām, kaut briesmas draud uz katra soļa?" jautā blogere.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:00

Jaunākās diskusijas