Skolotāja: Kā nav kauna aizvainot visus pedagogus nekvalitatīvas izglītības pastāvēšanā?

tautaruna.lv 7.septembris 2018, 18:27
 
F64
Šo otrdien Ministru kabinets lēma uz nedēļu atlikt lemšanu par pedagogu minimālās algas likmes celšanu no 680 uz 710 eiro par likmi. Gala lēmumu sola pieņemt nākošajā otrdienā.

Tikmēr pedagogi turpina gaidīt...lai gan solīts algas pielikums bija jau janvārī, kas tika pieņemts algu paaugstināšanas grafiks. Tagad gan tiek uzsvērts - algas pieaugums būs vienīgi tad, ja skolās uzlabosies izglītības kvalitāte. Ja uzlabojumi nebūs, naudu no valsts kabatas pedagogiem neredzēt.

Nesamierinoties ar otrdien notikušās valdības sēdes iznākumu, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) tomēr pieteiks pedagogu piketu.

Arī pedagogiem šajā sakarā ir ko teikt. Piemēram, Aija M. facebook raksta:

"Vai tiešām kungiem un dāmai nav kauna aizvainot visus pedagogus nekvalitatīvas izglītības pastāvēšanā? Par 30 eiro? Vai Jums, Māris Kučinskis, liekas, ka tā ir milzu nauda? Piekrītu Tev, Inga Vanaga, tā ir šantāža. Saprotu, ka ļoti negribas maksāt skolotājiem, jo tik daudz jau notērēts t.s. reformai, no kuras jēgas nav pat tās bīdītājiem. Pirms laika IZM pazuda 3 miljoni nevajadzīgam projektam, pirms laika vēl. Un visa tā birokrātu armija, kas sēž uz izglītības kakla! Nevajag man tos jūsu 30 eiro, no kuriem lielākā daļa pazudīs nodokļos. Bet sirds sāp par kolēģiem, arī par sevi, jo aizvainot visus skolotājus, mest visus pār vienu kārti!? Ar kādām tiesībām?" sašutusi ir Aija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:36

Jaunākās diskusijas