Aculieciniece brīdina - uz Latvijas ceļiem manīts viltus policists

tautaruna.lv 7.septembris 2018, 13:32
 
Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"
Ar mērķi brīdināt citus ceļu satiksmes dalībniekus, īpaši tos, kuri ar automašīnu pārvietojas Plakanciema pusē, kāda iedzīvotāja dalās ar stāstu par savu trešdienas rītā piedzīvoto satraucošo epizodi. Dodoties uz darbu, viņu pārsteidza kāds “Mitsubishi” šoferis, kurš, piekopdams agresīvu braukšanas manieri un gandrīz izraisot avāriju, izlikās par ceļu policistu, vēsta "Degpunktā".

Par kādu neērtu ceļu satiksmes dalībnieku, kurš traucēja Ievai doties ceļā uz darbu, sieviete vērsās Olaines policijas iecirknī, sagatavojot detalizētu iesniegumu. Notikums aizsākās vakar no rīta, uz šosejas, kas ved cauri Plakanciemam, ceļa posmā starp Mellupiem un Jāņupi. Ieva sastapa automašīnas šoferi, kurš pārliecinoši centās uzdoties par policijas darbinieku.

"Brīdī, kad es viņu jau biju apdzinusi, viņš ieslēdza tādas kā zilas bākugunis"

“No mazākas nozīmes ceļa man priekšā izgriezās automašīna ”Mitsubishi Pajero”, neievērojot zīmi ”dodiet ceļu”, tādā veidā traucējot man kustību un izraisot avārijas situāciju,” saka autovadītāja. “Tad, kad es viņu apdzinu, es viņam ”uzpīpināju”, lai viņš redz, ka es tur braucu, lai nenotiktu kaut kādi citi manevri. Brīdī, kad es viņu jau biju apdzinusi, viņš ieslēdza tādas kā zilas bākugunis, gluži kā policijas mašīnai, kas atrodas priekšā starp abām mašīnas gaismām.”

Ieva nedaudz nobijās. Paskatījusies spidometrā, viņa pārliecinājās, ka atļauto braukšanas ātrumu nepārkāpj, tāpēc sieviete turpināja ceļu. Otrs šoferis tikmēr izlēma sievieti pabiedēt: “Šoferis reaģēja acīmredzot ne visai patīkami. Viņš mani apdzina, un priekšā man strauji bremzēja. Atkārtoti izraisot avārijas situāciju, un es noreaģēju, neieskrēju viņā, un, turpinot tālāk kustību, es piebraucu viņam mazliet tuvāk un nofotografēju automašīnu, lai man saglabājas kaut kur automašīnas numurs.”

Zilajām bākugunīm vēl joprojām mirdzot, šoferis pa loga izbāza roku, kurā turēja policijas zizli, signalizējot, lai Ieva apstājas ceļa malā. Ieva netraucēti pabrauca garām, pēc tam arī ”Mitsubishi” spēkrats turpināja ceļu. Ieva pēc notikušā zvanīja likumsargiem un noskaidroja, ka zižļa vicinātājs varētu būt policijas darbinieks. “Saņēmu atbildi, ka policijai neesot ”Mitsubishi” automašīnu, ka attiecīgi, visticamāk, tas ir nelikumīgi apbūvēts, iekārtots transportlīdzeklis,” viņa saka.

Ieva pēc tam devās uz policijas iecirkni un uzrakstīja iesniegumu. Tiesa, viņas liecība esot uztverta skeptiski: “Viņi noteikti negribēja, ka es tur kaut ko rakstu. Ir, protams, nelielas aizdomas, ka tas varētu būt bijušais policijas darbinieks, vai varbūt viņam nav piešķirta policijas mašīna, bet viņš ir policists, jo tomēr zizlis viņam bija.”

Avots: "Degpunktā"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:57

Jaunākās diskusijas