Sievietei Nīderlandē veiks eitanāziju neārstējamu garīgās veselības problēmu dēļ

tautaruna.lv 13.aprīlis, 17:40
 
Pexels
28 gadus veca holandiete vārdā Zoraja ter Bēka maijā tiks pakļauta eitanāzijai smagu garīgās veselības problēmu dēļ, vēsta „The Free Press.” Ter Bēka savas dzīves laikā ir cīnījusies ar depresiju, autismu un personības traucējumiem.

Neskatoties uz to, ka viņai ir mīlošs draugs un mājdzīvnieki, viņa uzskata, ka viņas garīgās slimības nav ārstējamas. Arī ārsti ir informējuši ter Bēku, ka turpmāku ārstēšanas iespēju nav.

Tas atbilst pieaugošajai tendencei Nīderlandē, kur eitanāzija ir likumīga. Arvien vairāk cilvēku izvēlas izbeigt savas ciešanas no garīgās veselības problēmām, nevis izturēt tās.

Ter Bēkas lieta ir izraisījusi diskusijas. Daži uzskata, ka tas izceļ satraucošu tendenci, ka veselības aprūpes speciālisti labprāt izmanto eitanāziju garīgās veselības problēmu dēļ. Citi apgalvo, ka tas dod nedziedināmi slimiem pacientiem lielāku kontroli pār viņu pēdējām dienām.

Procedūra notiks ter Bēkas mājās. Viņas ārsts vispirms ievadīs nomierinošu līdzekli, bet pēc tam zāles, kas apturēs viņas sirdi. Viņas puisis būs viņai blakus. Ter Bēka tiks kremēta, un viņas pelni tiks izkaisīti mežainā apvidū.

Nīderlande eitanāziju legalizēja 2001. gadā. Kopš tā laika eitanāzijas izraisīto nāves gadījumu skaits ir nepārtraukti pieaudzis. 2022. gadā tas veidoja 5% no visiem nāves gadījumiem valstī. Tas ir izraisījis kritiku, jo daudzi uzskata, ka likums veicina pašnāvību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

13.aprīlis

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:08

Jaunākās diskusijas