50 gadi meklētāko cilvēku sarakstā: Vainīgais atzīstas īsi pirms nāves

Portāls nra.lv 11.februāris, 23:30
 
Pixabay
Tikai dažas dienas pirms nāves no vēža kāds vīrietis Japānas policijai atzinies, ka ir viens no meklētākajiem noziedzniekiem valstī.

70 gadus vecais vīrietis, kurš Japānas varas iestādēm paziņoja, ka viņu sauc Satoši Kirišima, atzinās, ka ir daļa no radikāla grupējuma, kas 1970. gados sarīkoja sprādzienus dažādos Japānas uzņēmumos.

Policija bija saņēmusi paziņojumu un pagājušajā nedēļā devās uz slimnīcu netālu no Tokijas, lai nopratinātu pensionāru, kurš bija bēdzis gandrīz 50 gadus. Viņš sacīja policistiem, ka mirst no vēža un grib aiziet, izmantojot savu īsto vārdu, un atklāja iepriekš nezināmu informāciju par sprādzieniem, paziņoja policija.

Bēglis nomira, policijai neapstiprinot viņa identitāti, neskatoties uz nopratināšanu četru dienu garumā. Tomēr viņam un lietā aizdomās turētā radiniekiem veiktie DNS testi parādīja, ka tie ir saderīgi, ziņo vietējie mediji.

1954. gadā dzimušais Kirišima bija universitātes students Tokijā, kad radikalizējās un pievienojās pret Japānu noskaņotai kaujinieku grupai, kas 70. gados veica vairākus sprādzienus pret Japānas lielākajiem uzņēmumiem.

Astoņi cilvēki gāja bojā un vairāk nekā 160 tika ievainoti 1975. gada sprādzienā „Mitsubishi Heavy Industries” ēkā, par ko tika vainots grupējums. Kirišima esot bijusi iesaistīts vairākos sprādzienos. Viņš tika meklēts arī saistībā ar apsūdzībām par spridzināšanu ēkā Tokijas greznajā Ginzas rajonā 1975. gada aprīlī, kurā neviens netika ievainots.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas