Kariņš saceļ vētru katalāņu medijos

tautaruna.lv 6.novembris 2023, 1:30
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Izsakoties par katalāņu valodu, kā vienu no iespējamām oficiālajām Spānijas valodām, Latvijas ārlietu ministrs sacēlis skandālu katalāņu medijos. Katalāņi nav mierā ar Latvijas pārstāvja teikto, kas noliedz, ka šī valoda būtu jādeklarē kā oficiāla valsts valoda Spānijā.

Par šo tēmu mikroblogošanas vietnē "X" raksta Otto Ozols: "Diena sākās ar ziņu par Latvijas ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa izraisīto skandālu. Katalonijā viena no centrālajām mediju ziņām ir Kariņa totāli nediplomātiskie, neinteliģentie paziņojumi par katalāņu valodas vietu un laiku. Katalāņu soctīklos tā ir viena no galvenajām tēmām"

Komentētājiem domas par Kariņa teikto un katalāņu valodu kā tādu, ir divējādas: "Nediskutējot par formu, baidos, ka šoreiz pēc būtības Kariņam taisnība, jo ņils vai taņa pie viena noteikti ierosinās hulostāņu valodu pievienot listei, samurgojot kaut kādu motivāciju."

Autors paskaidro: "Atvainojos, bet katalāņu valoda ir viena no senākajām Eiropā, tajā runā 5-7 miljoni vismaz. Katalāņu kultūra ir viena no Eiropas kultūras pamata fundamenta. Es tiešām nesaprotu, kā to var salīdzinat ar kaut kādu "hulostāņu" valodu."

"Viss jau ir pareizi, bet diplomātiem tā neklājas teikt."

"To pamuļķi tak nevar nekur laist,- idiotisks premjers būs arī idiotisks ministrs."

"Lai spāņi sākumā paši tiek galā savā valstī. Lielākajai daļai Madrides iedzīvotāju ir šāds un pat vēl radikāls viedoklis."

"Cik dienas viņš jaunajā amatā izturēja bez skandāla izraisīšanas?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas